“Ми були під завалами”: сумчанин про влучання ракети у його будинок

08.09.2023

Запущений російськими військами боєприпас влучив по оселі літнього подружжя у Сумах 8 вересня. 70-річний господар будинку та його 65-річна дружина опинилися під завалами. Очевидці розповіли про наслідки.

“Нічого не бачили. Бачили тільки, що нас привалило й все. Одне з одним говорили, кричали, щоб чути було, щоб допомога прийшла, а тоді почали ходити люди, щось різати. Ми зрозуміли, що щось горить, бо вода трохи почала проливатися. Більш нічого не чули. Ми були завалені”, – згадує господар будинку Василь Мільченко.

Окрім людей, з-під завалів рятували й тварин.

За оновленими даними міськради, поранено чотирьох місцевих мешканців. Дружину Василя Мільченка, за словами Сумського міського голови, у важкому стані доправили до лікарні. Сам чоловік згодом повернувся на місце, де ще вчора, 7 вересня, стояв його будинок.

– Зараз у вас є де жити, куди піти?

– Та знайдемо. Друзі є…

Поруч зі зруйнованою оселею лежать уламки ракети. По мирних мешканцях російські війська вдарили о пів на шосту ранку.

“Я прокинулася від того, що вибило шибки. Уламки… і пів дома немає…”, – говорить місцева мешканка Діана.

“Вибухнуло, всі прокинулися, побігли по підвалах. Повибивало шибки, ворота, таке… Штукатурка посипалася”, – пояснює мешканець Олександр.

Окрім оселі Мільченків, пошкоджена багатоповерхівка у сусідньому мікрорайоні. Напівзруйновані ж щонайменше шість приватних будинків.

“Наразі потрібно, щоб всі зафіксували свої руйнування і пошкодження, в цьому буде допомагати наша комісія. Вони зафіксують всі пошкодження, великі чи малі, це треба, щоб потім людям можна було отримати компенсацію. Відновлюємо світло, відновлюємо газопостачання, тому що в трьох будинках немає. Працюють всі служби наші”, – зазначив міський голова.

За словами Олександра Лисенка, у найближчі кілька днів біля місця влучання працюватиме пересувний оперативний штаб – там розкажуть, як отримати допомогу на відновлення житла.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: