До Сум приїжджав заступник міністра освіти

09.09.2023

Заступник Міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Дмитро Завгородній зустрівся з освітянами Сумщини.

Під час наради з керівниками закладів фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти Сумської області Дмитро Завгородній обговорив питання щодо функціонування та розвитку галузі.

Зокрема, Дмитро Завгородній анонсував розроблення нового законопроєкту про професійну освіту, який дозволить закладам профтехосвіти співпрацювати з бізнесом набагато ефективніше, ніж сьогодні.

«Ми пропонуємо створення наглядових рад для закладів професійної (професійно-технічної) освіти, які би включали представників бізнесу, що інвестують в ці заклади. Це, насамперед, стосується міст, де є великий бізнес і закладам можна переходити на ту чи іншу форму дуальної освіти, – розповів заступник Міністра. – В інших випадках варто створити умови, у яких би заклад міг заробляти самотужки. Я зараз маю на увазі ті заклади, які готують фахівців готельно-ресторанного бізнесу тощо».

Говорив Дмитро Завгородній і про проблеми закладів професійно-технічної та фахової передвищої освіти, це, зокрема, проблеми з вступниками, кадровим потенціалом, фінансові питання тощо.

Як повідомила заступниця голови ОДА Олена Бойко, внаслідок військової агресії російської федерації проти України пошкоджено 9 закладів фахової передвищої освіти та 11 закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: