На Сумщині розробили проєкт нової багатоповерхівки на місці зруйнованої

10.09.2023

Російська окупація та постійні обстріли на початку весни 2022 року cпричинили у Тростянецькій ОТГ Сумської області часткову або повну руйнацію біля 1,5 тисячі житлових будинків.

Експертами була порахована сума збитків у 8,6 млн доларів. Найтрагічнішою з усіх будівель була доля 60-квартирного будинку по вулиці Благовіщенській, 53, що на Привокзальній площі.

За кілька днів після повномасштабного вторгнення окупанти заселилися у порожні квартири, а жителів, які не встигли втекти, утримували в полоні, як “живий щит”. Сама п`ятиповерхівка неодноразово піддавалася обстрілам, всередині березня орки вигнали з будівлі всіх мешканців, після чого в будинку сталася велика пожежа, яка вщент випалила всі квартири.

Після того, як весною цього року місто Тростянець відвідав Президент України Володимир Зеленський, ним було дано доручення уряду розробити і провести пілотний проект з комплексної відбудови зруйнованих російськими загарбниками об`єктів в шести малих населених пунктах України. У цій програмі є і Тростянець Сумської області.

Уже прийнятий детальний план  стратегічної відбудови об`єктів, що найбільше постраждали. Серед тих, які будуть відновлені за кошти державного бюджету, є і та сама героїчна п`ятиповерхівка по вулиці Благовіщенській, 53. Кошторисна вартість відновлення будинку складає понад 35,2 млн грн.

Уже розроблений візуальний проєкт новобудови – це буде сучасна, привітна і комфортна для проживання багатоповерхівка.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

ntgazeta.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: