Став відомий переможець чемпіонату Сумщини з футболу серед команд вищої ліги

10.09.2023

Чемпіонат Сумської області з футболу серед команд вищої ліги завершився у неділю, 10 вересня, перемогою охтирської команди “Нафтовик”.

Матч “Колос” – “Україна”

Напередодні на стадіоні “Левада” команда “Україна” з Токарів приймала футбольний клуб “Колос” з Северинівки.

Паркан цього стадіону ще зберігає сліди від російських снарядів. Навесні 2022 року їх тут залишили росіяни. В цьому році на “Леваді” домашні матчі приймала токарівська “Україна”.

В останньому матчі чемпіонату Сумської області з футболу серед команд вищої ліги клуб з Токарів турнірних завдань не вирішував – він до цього набрав 9 очок у восьми матчах (дві перемоги і три нічиї). Тож, позиція клубу в турнірній таблиці не залежала від результату матчу.

Натомість команду “Колос” (гравці якого на поле вийшли у футболках салатового кольору і яку по гру вивів капітан команди Андрій Білоненко) у разі нічиєї обходила “Явір” з Краснопілля і завершувала сезон на четвертому місці.

Початок матчу складався не на користь команди Андрія – на початку гри Костянтин Сорока отримав травму і був замінений. На 32 хвилині гри Владислав Бабанін з “України” забив у ворота “Колосу” гол. Після перерви Ігор Головльов цим ударом відновив рівновагу у матчі, а на першій компенсованій хвилині Ярослав Сметаненко (який вийшов на заміні) забив переможний гол у ворота токарівської команди.

“Стимул є завжди, в кожній грі. Виходячи на кожну гру, тим паче в такий час, ми маємо змогу завдяки Збройним силам і нашим захисникам грати в футбол – мені здається, це як ковток свіжого повітря на сьогодні. Тому кожна гра має мотивацію на сьогодні – якщо люди там боряться, ми повинні тут боротися кожної хвилини”, – сказав капітан команди Колос” Андрій Білоненко.

Матч “Нафтовик” – “Аграрник-Авангард”

У неділю, 10 вересня, охтирський “Нафтовик” приймав “Аграрника-Авангард” з Білопілля. Охтирчани забили першими, але у підсумку поступились – 1:2.

Проте у підсумку “Нафтовик” завершив сезон на першому місці, “Аграрник-Авангард” – на другому, “Україна” – на третьому. “Колос” фінішував четвертим, “Явір” – п’ятим.

Чемпіонат Сумської області (вища ліга)

Нафтовик (Охтирка) – 8 ігор, 19 очок

Аграрник-Авангард – 8 ігор, 18 очок

Україна (Токарі) – 8 ігор, 9 очок

Колос (Северинівка) – 8 ігор, 7 очок

Явір (Краснопілля) – 8 ігор, 4 очки

Перша ліга

Тим часом у першій лізі сезон триває. У суботу, 9 вересня, були зіграні матчі десятого туру. “Сейм” з Кузьків поступився (1:2) “Віталії” з Чернечої Слободи. Перемоги святкували глухівський “Велетень”, футбольний клуб “Кролевець” та шосткинський “Колос” – над “Дружбою” (5:0), василівським “Колосом” (4:0) та білопільським “Динамо” (9:1).

Чемпіонат Сумської області (перша ліга)

“Сейм” 1:2 “Віталія”

“Велетень” 5:0 ФК “Дружба”

ФК “Кролевець” 4:0 “Колос” (Василівка)

“Колос” (Шостка) 9:1 “Динамо”

Турнірна таблиця першої ліги

Колос (Шостка) – 10 ігор, 26 очок

Велетень (Глухів) – 10 ігор, 26 очок

Віталія(Ч. Слобода) – 10 ігор, 22 очки

Сейм (Кузьки) – 10 ігор, 14 очок

ФК Кролевець – 10 ігор, 12 очок

Колос (Василівка) – 10 ігор, 10 очок

ФК Дружба (Дружба) – 10 ігор, 6 очок

Динамо (Білопілля) – 10 ігор, 0 очок

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: