“Пряме влучання – автівки немає”. Російські війська обстріляли село Костянтинівка

12.09.2023

Російська армія з території своєї країни обстріляла села Хотінської громади. Мінометний обстріл Костянтинівки, розповідає жителька села Галина Шита, почався 11 вересня приблизно о 6:30. Перший снаряд влучив в автомобіль родини. Далі було ще два влучання – в будинок і сарай.

“Я в хаті ще була, вискочила – бахнуло якраз тут. Клуби пилу, диму, хтозна-чого. Чоловік поліз на дах, каже: щось горить, напевно, давай заливати, коли дивиться – нічого заливати: якраз снаряд в козирьок, а третій не розірвався в сараї”, – розповіла пані Галина.

Снаряд, що не розірвався, імовірно, 72 мм, розповів дільничний офіцер поліції Юрій Грамота.

“Йдемо далі, тут у господаря була автівка, хоч і старенька, але транспорт, пряме влучання – автівки немає, просто розірвало”, – розповів він.

Також снаряд влучив у будинок – пробив стелю в кімнаті, де спали господарі.

“Пряме влучання в дах, пробило стелю, небо видно. Ліжко, на якому спали господарі. Дивом всі живі. Хвостовик застряг, в боковому підлокітнику”, – розповів поліціянт.

Нині в Костянтинівці постійно проживають близько 40 людей. До повномасштабної війни жителів було приблизно 150.

Родина Шитих поки серед тих, хто лишається в селі – на відстані менш ніж кілометр до державного кордону і до російського озброєння. Подружжя розповідає, що вже навчилися за звуком “виходу” міномета прогнозувати, де може бути влучання.

Сергій Стрічка, староста Кіндратівського округу, до якого відноситься Костянтинівка, приїхав у Хотінь, щоб взяти будівельні матеріали і допомогти людям ліквідувати руйнування.

“Зараз ми стараємося швидше допомогти людям. Приїхав брати шифер для відбудови покрівлі, тому що самі бачите, яка зараз погода осіння, люди звертаються до нас, і ми намагаємося якомога швидше допомогти їм”, – розповів він.

Обстріли по території Хотінської громади російські військові здійснюють майже щодня, говорить голова громади Микола Торяник.

“Було обстріляне село Степне – домогосподарство людей обстріляне, є пошкодження, але головне, що всі живі. Також було обстріляно Костянтинівку і Писарівку, шахед прилетів прямо туди, теж є великі пошкодження. Що можемо – ліквідовуємо, фактично ми ліквідовуємо наслідки за рахунок громади, комісія виїжджає, роблять акти пошкоджень, і держава відшкодовує це людям”, – розповів Торяник.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: