Сумський бігун виграв трейл у Альпах

12.09.2023

Сумський ентузіаст бугу Сергій Панченко продовжує підкорювати європейські траси.

Чергова його перемога на змаганнях Swiss Peak trail на 21,1 км з набором висоти у 1000 м. Показавши час 2:29:40, він виграв забіг у своїй віковій категорії 65+. При цьому став 54-м серед 139 чоловіків.

“Swiss Peak – це легендарна гонка. Мрія багатьох трелайнерів. Шість дистанцій. Від 360 км до 21. Але пройти повну 360 км з набором 25К наважуються одиниці. Та навіть якщо ти встрягнеш в цю авантюру, не факт що виживеш. Ось і цього року 50% не добрались до фінішу.

Та серед переможців є і наша українська зірочка. Це Дар’я Боднар. Не можна не захоплюватись її відвагою кинути виклик цим безмежно величним горам, цій нескінченній дистанції в 360 км за 108 год адреналіну та стресу.

Саме Даша підштовхнула і мене легенько доторкнутись до цього монстра Swiss Peak.

Ранок неділі зустрів останніх фінішерів на 360 км та дав старт двом з половиною сотням більш “помірковано сцикливим ” бігунцям…

Стартував останнім. По приколу. Подивитись на народ. Хто чім дише… Звісно, що я слабенький приколіст, досить швидко мені набридло плентатись у хвості. Тому й піддав жару і на 5 км влився у свою групу. Завжди, десь приблизно в цей час бігуни діляться на групки. У лідерів своє життя. Їм давай перемогу. Серединка косирує на перших, але й озирається на задніх. Ну останнім робити нічого – біжи й кайфуй. Місце та час для них неважливі!

Моя групка мене втягнула в драку. Спочатку пасував перед молодими та з крутим екіпом. А потім плюнув на правила ввічливості. І нагло подерся на Гору. Сходження на Novel зайшло на ура!

Далі – спуск. Були невеличкі проблемки у вигляді камінців та сипухи. Вирішив не ризикувати і притримав віжки.

Більша частина дистанції прокладена по лісу. Дерева. Затінок. Красотень… Біжи й насолоджуйся! Легенько прихватило на останніх км. Коли вже запахло смаженими пиріжками. Не зміг накотить.

А ось і ФІНІШ… Фініш із Прапором України. Мов би на крилах влітаю в арку та потрапляю в обійми дружини та друзів. І саме в ту хвилину, коли я фінішував, Дашу викликали на нагородження за 2-ге місце в категорії. Ви думаєте – випадково? А я впевнений – думки матеріальні! Чого прагнеш, про що мрієш = те й отримаєш!

Апогеєм (для мене ) в сьогоднішніх перегонах стало 1-ше місце. Вийти на нагородження з Прапором України та отримати масу оплесків та підтримки – це по справжньому – круто!

Жити на MAXсимум! Бігти на 100%.

Мій девіз. Моє Кредо!”, – написав сумчанин у Фейсбуці.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: