У Сумах до 25-річчя галерії мистецтв «Академічна» відкрилася виставка «Світ графіки»

12.09.2023

11 вересня в літературній вітальні бібліотеки Сумського державного університету відбулося відкриття художньої виставки «Світ графіки», присвяченої 25-річчю галерії мистецтв «Академічна».

До експозиції виставки увійшли 35 робіт відомих українських та закордонних художників, серед яких: Ігор Василевський, Іван Лацкович, Олександр Лисенко, Олександр Шило, Олександра Трегубова, а також керівник галереї «Академічна», кандидат мистецтвознавства Сергій Побожій.

«Багатогранність мистецтва формує і естетичні смаки, і світогляд, розвиває внутрішній світ людини. Дуже приємно, що виставка, присвячена 25-річчю галерії мистецтв «Академічна», проходить саме в нашій Літературній вітальні!», – зауважила директорка бібліотеки СумДУ Ольга Крицька.

«У цьому році СумДУ святкує 75 років, а галерея «Академічна» існує третину цього періоду. Прикметно, що ці дві події співпадають такими п’ятикратними кроками. Пригадуючи, як з’явилась та розвивалась галерея, можу сказати, що вона була культурним осередком не тільки міста Суми. У нас було кілька міжнародних пленерів і після кожного з них у колекції галереї з’являлися нові картини», – зазначила проректорка університету Інна Школьник.

Вона повідомила, що на виставці представлені кілька її улюблених картин, які викликають не просто позитивні емоції, а надихають, наповнюють і спонукають подивитися на звичні речі з іншого буку.

Завершилось відкриття виставки екскурсією від керівника галереї мистецтв «Академічна» Сергія Побожія. Він розповів, які саме картини представлені в експозиції, чим вони особливі, та як з’явилися в галереї «Академічна», познайомив присутніх із особливостями творчості різних художників, скромно зупинився на власних творах, розкривши деякі їх секрети.

Виставка триватиме до 11 листопада. Відвідати літературну вітальню можна з понеділка по п’ятницю, з 9:00 до 16:30. Вхід вільний.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: