П’ятеро ветеранів на протезах, серед яких і шосткинець, підкорили Говерлу й зібрали 6 млн грн для побратимів

12.09.2023

3 вересня пʼять ветеранів із протезами вирушили в похід Карпатами. Вони здолали 50 км по Чорногірському хребту в Івано-Франківській області, щоб зібрати 10 млн грн для своїх побратимів з 30 ОМБр, 95 ОДШБр, 1 танкової в/ч 1815, Луганського та Краматорського прикордонних загонів.

Серед тих, хто вирішив у похід Карпатами, і мешканець селища Вороніж Шосткинської громади Олексій Бурлаков – колишній військовослужбовець. Він брав участь у захисті України ще з 2014 року, з 2019 – служив за контрактом, на війні отримав важке поранення (ампутація нижньої кінцівки). Після протезування та реабілітації він взяв участь у благодійному зборі коштів під назвою “Невтомлені ” для хлопців своїх підрозділів.

Один з учасників походу Олександр Швецов повідомив, що пʼятеро ветеранів зійшли на Говерлу та зібрали 6 мільонів гривень для побратимів із 30 ОМБр, 95 ОДШБр, 1 танкової в/ч 1815, Луганського та Краматорського прикордонних загонів.

Крім нього, на Говерлу вирушили Євген Смага, Денис Шеренговський, Анатолій Кірда та Олексій Бурлаков із смт. Вороніж Шосткинської громади. Вони зазнали тяжких поранень, обороняючи Харківщину, Чернігівщину, Луганщину та Донеччину.

З кожним зібраним мільйоном ветерани скидали по кілограму додаткової ваги (пакетів із піском), які несли у своїх наплічниках.

На жаль, під час сходження в одного з марафонців зламався протез. Анатолію Кірді довелося спуститись, однак четверо інших ветеранів продовжили похід, подолали понад 30 км і дісталися Говерли.

Наразі збір для 30 ОМБр, 95 ОДШБр, 1 танкової в/ч 1815, Луганського та Краматорського прикордонних загонів усе ще триває. Допомогти ветеранам у досягненні фінальної точки збору в 10 мільйонів гривень можна за посиланням.

shostka.info

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: