Рідні загиблого на Сумщині воїна просять підтримати петицію про присвоєння йому звання Героя України

12.09.2023

Рідні Миколи Бровчука, який загинув на Глухівщині в бою з ворожою ДРГ, створили петицію з проханням присвоїти воїну звання Героя України посмертно.

Родина просить підписати петицію. Чимало глухівчан знали військового. На згадку про себе він змайстрував у місті дерев’яний будинок та карусель для нового дитячого майданчику, що біля музичної школи, пише Глухів.сіті.

Щоби петицію розглянули, треба зібрати 25 тисяч підписів. Нині її підтримали 3634 українців.

Підписати петицію можна за посиланням:

“Про присвоєння звання Героя України (посмертно) військовослужбовцю Збройних Сил України командиру стрілецького відділення стрілецької роти в/ч А 7081 Бровчуку Миколі Степановичу.

З початком повномасштабного вторгнення Микола не вагаючись пішов захищати наші землі від противника. Микола Бровчук був в найгарячіших напрямках фронту під Бахмутом, Донецьку та Сумах

25 серпня 2023 року під час виконання військового обовʼязку військовий загинув внаслідок мінометного обстрілу у Сумській області.

Микола Бровчук залишив памʼять про себе у Глухові. Деревʼяний будинок та карусель, що нещодавно встановили на дитячому майданчику біля музичної школи, виготовив саме він.

“Така світла людина, з добрим серцем і золотими руками” – згадують Миколу знайомі.

Вдома на захисника чекали дружина, син та донька”.

Про Миколу Бровчука

Воїну було 47 років. Він народився у селі Чорна Тиса Закарпатської області. Проживав у селі Кваси Рахівського району.

З початком повномасштабного вторгнення Микола не вагаючись пішов захищати наші землі від противника. Він був на найгарячіших напрямках фронту. Служив командиром стрілецького відділення. Воював під Бахмутом.

25 серпня на Глухівщині загинули четверо відважних воїнів. Микола Бровчук із Закарпатської області, а також жителі Вараша Ігор Касянчик і Олександр Марчук та житель села Заболоття Олександр Матвійчук.

Як писав міський голова Вараша Олександр Мензул, військовослужбовці потрапили під мінометний обстріл під час бою із диверсійно-розвідувальною групою окупаційних військ РФ між селами Ходине та Мишутине.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: