Сумчани поскаржилися голові ОВА на несправедливі платіжки

13.09.2023

На особистий прийом начальника Сумської ОВА звернулися жителі Сумської міської територіальної громади щодо незаконних платіжних нарахувань за постачання опалення ТОВ «КППВ» на всю опалювальну площу квартир.

За їх словами, ще 17-18 років тому у їх квартирах було встановлене індивідуальне опалення. Всі необхідні дозвільні документи люди мають. І протягом 17 років до них не було жодних питань від надавача послуг. А в січні цього року питання несподівано виникли і людям були нараховані борги за постачання опалення ТОВ «КППВ» на всю опалювальну площу квартир.

Більшість із власників квартир, які мають проблеми з боргами, пенсіонери. Для них нараховані борги є в сумі до 20 тис. гривень і навіть більше, є непідйомною сумою. А ще через ці борги вони не мають змогу навіть оформити собі субсидію в цьому опалювальному сезоні.

Начальник Сумської ОВА заслухав керівництво КППВ, міської ради та Департаменту інфраструктури Сумської міської ради щодо цього питання. А також пропозиції щодо вирішення цього питання від свого заступника Марії Зонової, начальника юридичного відділу Сумської ОВА.

«Люди не мають платити за послуги, які не отримують, – наголосив Володимир Артюх по завершенню особистого прийому громадян. – Я бачу два шляхи вирішення цього питання. По-перше, ми домовилися із керівництвом КППВ та Департаменту інфраструктури Сумської міської ради щоб до 22 вересня вони, з дозволу власників квартир, спільно провели обстеження в цих помешканнях і задокументували законність підключення індивідуального опалення. Якщо людей задовольняють результати перевірок і їм списують борги, то все добре. Але якщо ні, то я пропоную заявникам звернутися до суду. Ми разом із міською радою в рамках діючого законодавства допоможемо людям усім, чим зможемо, зокрема, в складанні позовних заяв, компенсації заявникам судових витрат тощо».

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: