Жителя Сумщини з ампутованою кистю зняли з військового обліку

13.09.2023

Жителя Шостки  Олександра Денисенка з ампутованою кистю руки знято з військового обліку та визнано непридатним до військової служби. Про це  повідомив юрист Максим Чигринов.

“Олександр як людина з інвалідністю був непридатний і знятий з обліку ще у 2015 році, і зараз він взагалі не повинен був проходити медкомісію. Бланк йому видали помилково, бо сільрада включила його до списку військовозобов’язаних. А в ТЦК не звернули увагу на дати.

Повторно медкомісію мають проходити лише ті, хто отримав зняття з обліку до 15 січня 2015 року. А Олександр проходив комісію у липні 2015 року. Але не було нових бланків, у ТЦК побачили, що у нього військовий квиток старого зразка, і помилково направили його на нову медкомісію. Де його мало не зробили обмежено придатним. До ТЦК питань немає. Основні питання до сільради, яка навіть не уточнила, чи має зняття з обліку, а просто включила його до списків військовозобов’язаних”, – повідомив Чигринов.

Він уточнив, що Олександр є інвалідом із самого дитинства, проте з генетичних захворювань. Потім він втратив кисть лівої руки та очей. На сьогоднішній день має другу постійну групу інвалідності.

Тепер, за його словами, ситуація прояснилася, і Олександра знято з військового обліку.

“Після звернення до керівництва ТКЦ всі питання були зняті”, – повідомив Максим Чигринов.

ctrana.news

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: