Сумська обласна дитяча лікарня отримала обладнання для хірургії

14.09.2023

Медичне обладнання для проведення хірургічних операцій отримала від благодійників Сумська обласна дитяча лікарня. Ці прилади допомагають прискорити термін одужання та мінімізувати ризик інфекцій. Призначені прилади для лікування опіків та лапароскопічної хірургії.

Це два електродерматома, призначених для лікування опіків різної стадії та два ендокліпатора, які використовуватимуть у лапароскопічній хірургії. Про функції обладнання розповів лікар-хірург Ігор Щебетун.

“З дисковим електродерматомом ми можемо робити великий спектр операцій дітям з опіками. Це і висічення опікових струпів. На цьому обладнанні можна виставляти товщину висічення, і також різного виду пересадки, які називаються в медичному світі аутодермопластика”, – сказав лікар.

Під час широкомасштабної війни, каже Ігор Щебетун, дітей з опіковими травмами стало більше.

“Додаються у нас пацієнти також з опіковими травмами, ще є мінно-вибухові травми. Є пошкодження м’яких тканин у дітей, внаслідок бойових дій. Також ця апаратура буде дозволяти робити пересадки шкіри нашим маленьким пацієнтам. Це набагато швидше, це набагато менша травма шкіри тканин”, – додав Ігор Щебетун.

За інформацією лікаря-хірурга, найчастіше отримують опіки діти віком від 1-го до 3-х років:

“Коли вони ще не можуть знати, що таке кип’яток. Найчастіше у дітей – це опіки кип’ятком. І вони, приміром, беруть зі столу, не бачачи що вони беруть. Чашки з кип’ятком на себе переливають, і так далі”.

Два ендокліпатора слугуватимуть для проведення лапароскопічних операцій.

Медичну апаратуру на суму у майже 162 тис. гривень подарувала дитячій лікарні благодійна організація “Фундація Дім Рональда МакДональда” в Україні, в рамках гуманітарної програми “Медичне обладнання”.

За час війни організація надала 620 одиниць обладнання більш ніж сотні лікарень, розповіла представниця фонду Ольга Хряпіна.

Нове обладнання покращить надання медичної допомоги дітям, переконаний директор лікарні Ігор Змисля.

“Ми зможемо лікувати не тільки більше маленьких пацієнтів, хто цього потребує, ми більший спектр зможемо надати на нашій базі. Нам не доведеться ні транспортувати в інші лікувальні заклади: це буде більш комфортно для пацієнта та покращить результати одужання”, – вважає він.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: