У Сумах відкрили Центр ветеранського розвитку

14.09.2023

У Сумах відкрили Центр ветеранського розвитку, в якому демобілізовані військовики та їхні рідні навчатимуться, отримуватимуть необхідну психологічну, соціальну, юридичну та іншу допомогу.

Центр розміщується на базі СумДУ та послуговуватиметься наявною у вишу базою, яка дає змогу забезпечити широкий спектр послуг. Головна мета діяльності Центру – реінтегрувати ветеранів і членів їхніх сімей у суспільне життя. Йдеться про професійну підготовку та перепідготовку, надання необхідної психологічної, соціальної та іншу допомогу. Також на базі Центру ветеранського розвитку готуватимуть помічників ветеранів.

Створення Центрів ветеранського розвитку – це проєкт Міністерства у справах ветеранів на виконання Плану пріоритетних дій Уряду на 2023 рік. Діяльність таких осередків є важливою складовою у процесі формування й реалізації державної політики у сфері професійної адаптації, зайнятості, підвищення конкурентоспроможності на ринку праці ветеранів війни, членів їхніх сімей і родин загиблих воїнів.

Заступник міністра у справах ветеранів України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Тетяна Калита повідомила, що Центр ветеранського розвитку в Сумах – восьмий подібний в Україні. Вона висловила сподівання, що він успішно функціонуватиме та стане прикладом для інших. Урядовець вручила п’яти військовикам подяки міністерства, повідомили в мерії.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: