У Глухові провели зустріч із родинами безвісти зниклих воїнів

14.09.2023

Сьогодні, 14 вересня у Глухівському педуніверситеті відбулася зустріч регіональної представниці Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Марії Павени з рідними тих, хто отримав сповіщення від місцевого ТЦК, де зазначається, що їх чоловік, син чи брат зник без вісти. На порушені питання рідних також давала відповідь начальник відділу обслуговування громадян №5 (сервісний центр) ГУ управління Пенсійного фонду України в Сумській області Оксана Лебеденко.

Під час зустрічі розглянули ключові проблеми, нагадали родинам зниклих безвісти алгоритм пошуку і розповіли, до яких правоохоронних органів та установ слід звертатися. Близькі військових цікавилися, яким чином проходить пошук зниклих безвісти військовослужбовців, алгоритмом роботи пошукових бригад та як відбувається проведення експертизи ДНК. Були запитання і про обміни полоненими, а також призначення виплат по втраті годувальника.

У кожного з рідних своя щемлива історія. Наприклад, у пані Галини втрачено зв` язок з сином 4 серпня. Ледве стримуючи сльози жінка говорить, що він з перших днів вторгнення на війні, пройшов всі гарячі точки, отримав два поранення. Але після госпіталізації знову тримав стрій. Гірку звістку з фронту повідомив командир. Сказав, що воїн разом з побратимами зникли без вісти під час ворожого обстрілу на Харківщині. Жінка сподівається, що її 30-річний син знайдеться живим.

Майже рік звернень у всі структури і пошуків пройшла пані Надія. Разом з рідними вони не втрачали надії знайти бодай якусь інформацію про 41-річного брата. Шукали всюди, і по російським паблікам в тому числі. Віра у те, що він живий, виявилась не даремною. Напередодні 1 вересня Національне інформаційне бюро підтвердило, що її брат перебуває у полоні. Всією родиною вони з нетерпінням чекають обміну.

Своєю драматичною історією поділилася і Марія Павена, адже вона більше року чекає на зустріч з коханим чоловіком, який вважається зниклим безвісти. Регіональна представниця щиро підтримала кожного з присутніх у залі, підкресливши, що зустрічі з родинами зниклих безвісти захисників сьогодні особливо важливі, адже допомагають їм отримати необхідну соціальну, юридичну й психологічну допомогу, а також інформацію, як діяти правильно.

За результатами зустрічі регіональна представниця та родини без вісти знаклих воїнів домовилися про подальшу спільну взаємодію у вирішенні проблемних питань.

hlukhiv.info

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: