Команда молодих і креативних глухівчан отримає 6 тисяч доларів гранту на розвиток проєкту

15.09.2023

Навчання на платформі FUNdraiser завершилося пітчингом проєктів 15 команд. У фандрейзинговому челенджі, який стартував 12 червня взяли участь 712 учасників, 50 команд зі всієї України. Зокрема, команда глухівчан. Вони об’єдналася разом із Міським центром позашкільної освіти й Глухівським державним професійно-технічним училищем, керівниками гуртків та викладачів, які проводять майстер-класи по роботі з деревиною й тканиною.

Перші паростки проєкту “Ремісник” з’явивилися восени 2022 року. Його мета полягає у сприянні соціальному, культурному, екологічному розвитку особистості та підтримці ремісничої галузі. А місією є забезпечення психологічної підтримки дітей й дорослих та сприяння розвитку їхніх навичок. Це і психологічна підтримка, і розвиток навичок та самовираження, і формування екосвідомості жителів громади.

“За даними міської влади зараз населення громади 31,7 тис чоловік, серед них молоді віком від 12 до 35 років – 6 тис осіб, та майже 1 тис віком 5-11 років. Налічується 9 закладів освіти, школярі яких бажають приходити до нас. Найменших ми навчимо різноманітним ремісничим технікам – від випилювання на лобзику до вибійки. Для старших дітей ми пропонуємо більш глибоке вивчення ремісничих технік. Таких як виготовлення торбинок-хлібничок та вощанок, роботи з дерева та оздоблення одягу. Для всіх майстерність буде місцем для творчості та самовираження.”, – розповідає Іван Нанай.

Креативна команді молоді, представниками якої є Іван Нанай, Вероніка Сухенко, Аліна Аббасова, Олена Лисиця, Інна Гулакова, Любов Кулик, Євген Кулик, втілює мрії в реальність. Їм допомагають педагоги. Спільно вони проводили майстер-класи під час 2022-2023 навчальних років.

“Ми хотіли продовжувати це літом, але ми обмежені в ресурсах, – розповідає Іван, – І одного дня наш педагог Інна Миколаївна дізналася про проєкт, в якому ми разам с командою вирішили взяти участь і пройти цей шлях. Потім ми зареєстрували власну громадську організацію “Реміснича артіль”.

Команда проєкту “Ремісник” з Глухова дійшла до суперфіналу і отримала фінансування у розмірі 6000$. Це дасть змогу молоді привити любов до ручної роботи зацікавленим ремісничною справою дітям.

Довідка: FUNdraiser – це про опанування різних інструментів фандрейзингу через гру, навчання та використання підходів й документів, що відповідають міжнародним стандартам та вимогам донорських інституцій. «FUNdraiser» створено ГО «Міжнародна агенція змін» у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за кошти міжнародних партнерів. Зараз її діяльність підтримує Програма розвитку ООН в Україні в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні» (EU4Recovery) за фінансової підтримки Європейського Союзу.

hlukhiv.info

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: