Команди Сумської області здобули медалі на змаганнях зі стрибків на акробатичній доріжці у Шостці

15.09.2023

Всеукраїнські змагання та Чемпіонат України зі стрибків на акробатичній доріжці тривали з 12 по 15 вересня у Шостці на Сумщині. Участь у них взяли 106 спортсменів з восьми областей України: Вінницької, Дніпропетровської, Миколаївської, Львівської, Полтавської, Харківської, Хмельницької та Сумської.

“Всеукраїнські змагання продемонстрували новий формат проведення, обʼєднавши в собі дві дисципліни: акробатичну доріжку та подвійний мінібатут. Це є наш перший досвід проведення такого рівня змагань, який спонукає розвитку нової дисципліни в країні й можливо в нашому місті”, — розповіла директорка шосткинської КДЮСШ “Барса” Алла Дейко.

На чемпіонаті України Сумську область представляли три команди дівчат та дві командами чоловіків. Чемпіонками України серед жіночих команд стали представниці першої команди Сумської області у складі Вікторії Фащук, Ірини Бузирьової, Софії Бучинської та Діани Денисової.

Друга команда дівчат, у складі Дарʼї Нагорянської, Карини Нікітіної, Ксенії Корж та Марії Пехенько стала “бронзовою” призеркою чемпіонату.

Чоловіча команда Сумської області посіла друге місце чемпіонату. “Срібло” вибороли Михайло Ковбаса, Євгеній Тарасенко, Денис Мінайлов та Тимур Старжинський.

За підсумками Всеукраїнських змагань зі стрибків на акробатичній доріжці треті місця посіли Матвій Приплавко та Владислав Риков.

Всеукраїнські змагання зі стрибків на подвійному мінібатуті першою завершила Марія Пехенько, другим фінішував Матвій Приплавко, третіми — Софія Бучинська та Денис Мінайлов.

Вихованка “Барси” Софія Бучинська отримала право брати участь у Чемпіонаті світу у складі національної збірної команди України, який відбудеться у Великій Британії вже в листопаді цього року. А Євгеній Тарасенко, Денис Мінайлов, Михайло Ковбаса, Олександр Овсюк, Тетяна Плавко та Орина Єлецька в складі юніорської збірної команди України також візьмуть участь у всесвітніх змаганнях серед вікових груп у Великій Британії.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: