“Він завжди продовжував рух вперед”: у Сумах попрощались з Олександром Бабаком

16.09.2023

У Сумах на оглядовому майданчику стадіону “Ювілейний” попрощались із загиблим захисником Олександром Бабаком. Загинув воїн 10 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання в районі Серебрянського лісу Донецької області.

“Коли розпочалось повномасштабне вторгнення, звісно він як справжній чоловік, як воїн по духу вступив до лав оборони України. В подальшому був сформований підрозділ в силах спеціальних операцій, де Саня був командиром групи, потім виконували бойові завдання на Донбасі, повернулись в Суми, потім були певні штатні зміни й ми потрапили до сухопутних військ України”, – говорить керівник обласного осередку “Правого сектору” Сергій Супрун.

Олександр Бабак був членом “Правого сектору”, а також футбольним фанатом. Прощання із ним відбулося на оглядовому майданчику стадіону “Ювілейний”. Це місце, де він понад 13 років вболівав за футбольний клуб “Суми”.

Грав у футбол, займався єдиноборствами, любив активний відпочинок та мав активну громадянську позицію – таким згадує загиблого побратим Михайло.

“Саша був унікальною людиною, не побоюсь цього слова. Він зробив дуже великий внесок у розвиток футболу, фанатського руху, спорту у Сумах. Ми з Сашею ходили й вибивали право на існування футбольного клубу “Суми”, щоб у міста був футбольний клуб, за який я та такі як ми могли вболівати”, – згадує побратим загиблого Михайло.

“Спілкувались часто, розмовляли за долю футболу сумського. На футбол разом їздили. Війна почалася і хлопці на стадіоні “Ювілейний” були, тренувались. Дякую таким хлопцям, як Саша, що ми зараз можемо грати в футбол, діти тренуються”, – говорить голова Асоціації футболу Сумської області Андрій Прохорович.

Загинув 29-річний воїн 10 вересня при виконанні бойового завдання на Донеччині в районі Серебрянського лісу, розповів Сергій Супрун.

“Зараз Серебрянський ліс — це, мабуть, найгарячіша точка на лінії бойового зіткнення. З Санею ми бачилися за два дні до цього, як раз вони мали міняти хлопців на позиції. Ну і ввечері дійшла вже ця інформація, що Саня загинув. Це був мінометний обстріл”, – говорить Сергій Супрун.

“Я його пам’ятаю, як головного розбійника нашої школи. Він був завжди веселий, завжди енергійний, підтримував будь-який двіж і надалі ми також були з ним знайомі по футболу. Сашко назавжди залишиться в моїй пам’яті тільки з позитивних сторін. Він завжди був такий, що мені здавалось, що він безсмертний, якщо чесно”, – згадує подруга загиблого Поліна Уварова.

“Саня був справжнім. Не все в нього виходило, але попри те, він був бійцем насамперед, ніяка невдача не могла його зупинити, він все одно подовжував рух вперед і був наполегливим завзятим”, – говорить Сергій Супрун.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: