Спортсмени із Сумщини відзначилися на чемпіонаті України з акробатики

16.09.2023

11-15 вересня Шостка вітала учасників Чемпіонату України зі стрибків на акробатичній доріжці та Всеукраїнських змагань серед вікових груп.

У змаганнях взяли участь 106 спортсменів з восьми областей нашої країни, а саме: Вінницької, Дніпропетровської, Миколаївської, Львівської, Полтавської, Харківської, Хмельницької та Сумської областей.

Всеукраїнські змагання продемонстрували новий формат проведення, обʼєднавши в собі дві дисципліни – акробатичну доріжку та подвійний міні-батут.

У Чемпіонаті України Сумська область була представлена трьома командами дівчат та двома командами юнаків. За підсумками кваліфікаційних змагань в загальнокомандному заліку посіла перше місце.

Чемпіонками України серед жіночих команд стали досвідчені представниці команди Сумської області – 1 у складі: Вікторії Фащук, Ірини Бузирьової, Софії Бучинської та Діани Денисової. Друга команда дівчат у складі: Дарʼї Нагорянської, Карини Нікітіної, Ксенії Корж та Марії Пехенько стала бронзовим призером чемпіонату. Юнацька команда Сумської області – 1 посіла друге місце – Михайло Ковбаса, Євгеній Тарасенко, Денис Мінайлов та Тимур Старжинський.

За підсумками Всеукраїнських змагань зі стрибків на акробатичній доріжці місця розподілилися так:

ІІІ місце – Матвій Приплавко (вікова група 2011-2012 р.н.);

ІІІ місце – Владислав Риков (вікова група 2013-2015 р. н.).

Всеукраїнські змагання зі стрибків на подвійному міні-батуті:

І місце – Марія Пехенько (вікова група 2008-2009 р. н.);

ІІ місце – Матвій Приплавко (вікова група 2010 р.н. та молодші);

ІІІ місце – Софія Бучинська (вікова група 2007 р.н. та старші);

ІІІ місце – Денис Мінайлов (вікова група 2007 р.н. та старші).

Приємно відзначити, що вихованка КДЮСШ «Барса» Софія Бучинська отримала право взяти участь у чемпіонаті світу у складі національної збірної команди України, який відбудеться в Великобританії вже в листопаді. А Євгеній Тарасенко, Денис Мінайлов, Михайло Ковбаса, Олександр Овсюк, Тетяна Плавко та Орина Єлецька в складі юніорської збірної команди України також візьмуть участь у всесвітніх змаганнях серед вікових груп у Велікобританії, повідомили в КДЮСШ “Барса” з Шостки.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: