У Сумському театрі для дітей та юнацтва відбулась прем’єра драми “Наше містечко”

18.09.2023

Днями у Сумському обласному академічному театрі для дітей та юнацтва відбулась прем’єра для дорослого глядача. Тож два вечори поспіль у залі лунали оплески й вигуки «Браво», а дехто, від розчуленості, крадькома витирав сльози. Колектив театру (режисер – Ганна Кобець) презентував шановній публіці п’єсу відомого американського драматурга Торнтона Вайлдера «Наше містечко».

Саме цей твір зробив його відомим на весь світ і за який він був удостоєний Пулітцерівської премії. «Це – проста п’єса, в якій присутні всі складні теми, і це дуже складна п’єса, де я з любов’ю розповідаю про найпростіші речі у світі»… Так про цей твір сказав його автор.

Дія відбувається в американському провінційному містечку, в якому плине звичайне життя, єдине й неповторне, закутане ковдрою побуту. За щоденними дрібницями ховається буття, ховається щастя, бо це і є наше життя, кожну мить якого потрібно цінувати.

Вистава масова, у постановці задіяний майже весь творчий склад. Тож глядачі, що прийшли на виставу, органічно стали частиною містечка, адже проблеми, які порушуються у виставі, турбують кожного з нас.

Як жити та повноцінно відчувати кожну мить життя? Як не проrавити найважливіші події людського буття? Чи, можливо, саме життя і є найголовнішою подією кожної людини? Виявляється на ці, на перший погляд, прості питання, знайти відповідь у низці нескінчених побутових подій дуже складно…

Про швидкоплинність часу, про сенс життя, про народження, кохання і… смерть, про найважливіше, що знаходиться зовсім поруч. Саме про ці складні, й водночас прості істини, йдеться у виставі.

Глядачів запрошують  на драму «Наше містечко», що відбудеться 28 вересня о 17-00.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: