“Такого ще не було”: місцеві розповіли про обстріли Ворожби

18.09.2023

Три людини отримали контузії внаслідок обстрілу російськими військовими Ворожби 17-го вересня. За словами міського голови Андрія Дружченка, місто обстрілювали з артилерії, нарахували сім вибухів. Пошкоджені 10 будинків місцевих мешканців та сім магазинів. 

Це вирва від російського снаряда на городі пана Олександра. Чоловік згадує: спочатку чув віддалені вибухи.

“До них вже звикли, тут кожен день стріляють. Кожен день, але такого ще не було, ну вже є”, — розповів місцевий житель Олександр Воронков.

Коли вийшов у сад напоїти птицю, у той момент за кілька метрів від Олександра розірвався снаряд. Вибуховою хвилею, говорить чоловік, обпекло обличчя.

“Чую щось свистить, я присів, а воно як луснуло, і я встигнув присісти. Нічого одразу не розібрав, оглушило трошки, а потім в себе прийшов в хату, ніби нічого”, — розповів Олександр Воронков.

Чоловік вцілів сам і завдяки йому, говорить вціліла домашня птиця, бо у той момент покликав її у садок – далі від вибуху. Уламки снаряда вибили вікна у їхньому будинку, зруйнували паркан та пошкодили дах.

Один зі снарядів випущених російськими військовими влучив у трасу, яка пролягає містом. Уламки пошкодили кілька осель поряд.

“Заховались усі у погріб у сина. А тоді як закінчився обстріл я одразу вискочила на вулицю глянути хата ціла моя чи ні, бо гухнуло рядом. Побігла додому, одразу глянула ніби нічого, вікно тільки побачила. Залізла на чердак, а там дев’ять дірок у даху, і паркан, і гаражні ворота”, — згадала місцева мешканка Наталія Воронкова.

За кілька будинків подвір’я сина пані Наталії, туди також прилетіли уламки.

“Пройшов уламок сюди, через раму і пішов в бік стіни. Також побите вікно на вулиці. Пошкоджені ворота, вікно на фронтоні, вхідні ворота, скло, пластик побитий”, — розповів місцевий житель Андрій Воронков.

Обстрілювати місто з артилерії російські військові розпочали у неділю близько першої години дня, загалом зафіксували сім вибухів. За словами міського голови Андрія Дружченка, три людини отримали контузії, пошкоджені десять будинків місцевих жителів та сім магазинів.

В одному з них, вибухом вибиті вікна, пошкоджений дах та двері, а всередині розбитий холодильник. І покупці, і продавці, які в момент обстрілу були в магазині встигли сховатись, розповідає продавчиня Надія.

“Перший раз вибух був ми заховалися, стрельнуло і побігли до дівчат. Там магазин там хороший погріб. Всі живі, всі здорові, ніхто не постраждав”, сказала пані Надія.

Загалом, у місті російськими обстрілами пошкоджені близько сотні будинків. За інформацією міського голови у громаді до початку повномасштабної війни проживало близько 8,5 тисяч людей, виїхали близько 30% мешканців, нині – частина з них, попри щоденні обстріли, повернулася додому.

“Це моя земля, я тут старався 20 років будував своїми руками. Мені діватись нікуди, треба жити. Поки є де жити, будем жити”, — сказав місцевий мешканець Андрій Воронков.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: