У Сумах відбулися матчі відкритого чемпіонату Сумської області з тенісу

19.09.2023

16 та 17 вересня корти сумської “Тенісної академії” приймали матчі відкритого чемпіонату Сумської області з тенісу. Сюди приїхали тенісисти з Сум та Харкова, Шостки та Тростянця.

Гліб Атаманов живе у місті Харків. Його мама Інна говорить, що рік тому вони деякий час мешкали у Сумах. Причина – війна. Тут і знайшли “Тенісну академію”, де займався Гліб.

“Фізичний розвиток по-перше. Свободу рухів. Це дитинство. Це дуже цікавий вид спорту”, – каже Інна Сердюкова.

Налаштований на перемогу у турнірі у віковій категорії U-8 серед хлопців і сам Гліб. Також участь серед дівчат вікової категорії U-14 брали сестри-сумчанки Єва та Софія Бурлаки.

“У 2023 році у нас рекордна кількість учасників – це 71 спортсмен. Грають у нас наймолодші – це категорія до восьми років. Дуже приємно слідкувати за їхньою грою”, – каже головний суддя змагань Олександр Бурлака.

Два дні на сумських кортах змагались не лише “восьмилітки”, але і юнаки та дівчата вікових категорій до 10, 12, 14, 16 та до 18 років.

У підсумку дводенного турніру Гліб Атаманов посів третє місце у категорії U-8. Перемогу також святкували Ельвіра Артамонова та Герман Омельченко. У категорії U-10 перші місця посіли Вікторія Гримайло та шосткинець Богдан Халімон. Серед дванадцятирічних “золото” вибороли Марія Безбабна та Тимофій Калінін.

Єва та Софія Бурлаки у категорії U-14 зупинилися за крок до своєї мрії – і перша, і друга поступились у півфіналах і завершили змагання на третьому, “бронзовому” місці. Перемогу у цьому віці святкували Заріна Парамей та Андрій Лобода.

Серед старших учасників відкритого чемпіонату Сумської області перемоги святкували Катерина Соловей та Денис Тарасенко.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: