Апеляція Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу на вирок ексголові села на Сумщині

19.09.2023

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу на вирок, яким визнали винуватими у закінченому замаху на шахрайство колишнього голову Битицької сільської ради Сумської області Юрія Цаплієнка та адвоката Віктора Зацепіна. Їх звільнили на умовний строк.

Вирок оскаржила Спеціалізована антикорупційна прокуратура, йдеться в ухвалі АП ВАКС від 5 вересня, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 27 липня антикорупційний суд визнав Цаплієнка та Зацепіна винуватими. Їм призначили 5 років умовного позбавлення волі з випробуванням на 3 роки. Прокурор САП подав скаргу на такий вирок.

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою прокурора у кримінальному провадженні на вирок Вищого антикорупційного суду від 27.07.2023. Надіслати учасникам копії ухвали про відкриття апеляційного провадження разом з копіями апеляційної скарги, інформацією про їхні права та обов’язки, та встановити строк, протягом якого можуть бути подані заперечення на апеляційну скаргу, до 20 вересня 2023 року», – йдеться в рішенні.

За версією обвинувачення, у квітні 2016 року, голова Битицької сільради Цаплієнко висунув вимогу фізичній особі-підприємцю про передачу йому неправомірну вигоду в сумі 120 тисяч доларів за позитивне вирішення питання про передачу йому у користування земельних ділянок розміром близько 600 га. Тож Цаплієнко за попередньою змовою групою осіб із адвокатом Зацепіним 4 травня 2016 року одержав від підприємця частину неправомірної вигоди в сумі 1000 доларів, а у подальшому одержав іншу частину неправомірної вигоди в сумі 2,53 млн грн.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: