Сумські студенти відзначилася на літній Універсіаді України

21.09.2023

Традиційно щороку 20 вересня відзначається Міжнародний день студентського спорту, який був започатковано Генеральною конференцією ЮНЕСКО за ініціативою Міжнародної федерації студентського спорту (FISU).

З цієї нагоди у м. Київ відбулося святкування Міжнародного дня студентського спорту, у програмі якого було нагородження закладів вищої освіти за результатами виступів на XVIII літньої Універсіади України 2023 року.

Сумщину на цих змаганнях представляли студенти Сумського державного університету, Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка, Сумського національного аграрного університету та Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка.  За підсумками цих змагань студентська молодь Сумщини  виборола 15 золотих, 16 срібних та 12 бронзових медалей.

Сумський державний університет виборов І місце у своїй групі та ІІ місце у загальнокомандній першості серед усіх закладів вищої освіти України.

Сумська область посіла І місце серед областей своєї групи та ІІ місце у загальнокомандній першості серед усіх  регіонів України.

За перемогу у XVIII літньої Універсіади України 2023 року директора Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторію Гробову та ректора Сумського державного університету Василя Карпушу нагороджено дипломи і кубки Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України.

«Вітаю студентів Сумщини з Міжнародним днем студентського спорту та успішними виступами на XVIII літньої Універсіади України 2023 року! Дякую юним спортсменам та їх тренерам, а також колективам закладів вищої освіти за створення належних умов для підготовки та участі у всеукраїнських та міжнародних змаганнях, – підкреслив начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ. – Бажаю студентам ще більше перемог, а нам усім великої Перемоги у війні, а також миру й розвитку в Україні та на Сумщині. Працюємо разом – на Перемогу».

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: