На Сумщині триває збирання пізніх сільськогосподарських культур і посів озимих

21.09.2023

У Сумській області триває збирання пізніх сільськогосподарських культур.

Площа збирання пізніх культур становить 674,9 тис. гектарів. Із них площа кукурудзи на зерно – 280,3 тис. гектарів (97% до минулого року), соняшнику – 258,7 тис. гектарів (77%), сої – 135,9 тис. гектарів (138%). Зокрема за підсумками минулого тижня аграріями Сумщини зібрали соняшнику до 25% загальних площ до збирання, сої – до 10%. Розпочато збирання кукурудзи на зерно, повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації Олександр Маслак.

Також на Сумщині триває посівна кампанія. В області під урожай 2024 року сільськогосподарськими господарствами усіх форм власності проведено сівбу озимих зернових та зернобобових культур на площі 83,7 тис. гектарів, що становить 75% до прогнозу.

Крім того, посіяно озимого ріпаку на площі 48,0 тис. га, що на рівні минулого року.

В умовах воєнного часу збір врожаю та посівна кампанія нерозривно пов’язані з питаннями безпеки.

Як повідомив перший заступник начальника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області Андрій Олейніков, з 1 січня 2023 року в області знешкоджено 939 одиниць вибухонебезпечних предметів, обстежено територію площею 2 267 га, з них 2007 га сільгоспугідь.

На сьогодні території з імовірністю забрудненням мінами та вибухонебезпечними предметами встановлено на площі 230 га в Охтирському, Конотопському та Шосткинському районах. Тому співробітники ДСНС наполягають на дотриманні правил протимінної безпеки під час виконання сільськогосподарських робіт.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: