7,5 гектарів лісу розмінували на Сумщині та Чернігівщині

22.09.2023

Північні Сумська та Чернігівська області потрапили під військову окупацію в перші ж дні повномасштабного вторгнення. На Сумщині було загарбано Шосткинський, Конотопський, частково Охтирський, Роменський та Сумський райони; на Чернігівщині – Новгород-Сіверський, Корюківський, Чернігівський, Ніжинський, Прилуцький райони.

У результаті окупації деякі лісові господарства зазнали пошкоджень і руйнувань, а значна територія державного лісового фонду була замінована. Загальна площа земель, де перебували війська РФ і яка тепер вважається можливо замінованою, становить майже 40 тис. га, повідомляє Північний лісовий офіс.

Цього місяця розмінування провели у філіях «Ніжинське лісове господарство», «Конотопське лісове господарство», «Тростянецьке лісове господарство» і «Чернігівське лісове господарство». В результаті 7,5 га були очищені й тепер там можна проводити лісогосподарську діяльність без ризику для життя. Найбільшу площу території було перевірено у філії «Тростянецьке лісове господарство» – 3,5 га. Загалом розмінованими вважаються 16,6 тис. га.

Ще приблизно 20 тис. га «чекають» на здійснення відповідних заходів, але провести їх зараз неможливо. На те, щоб обстежити усі ділянки, необхідно витратити велику кількість часу та ресурсів, а наразі першочерговим завданням є розмінування населених пунктів, доріг державного значення, доріг між населеним пунктами та узбіч. Для того, щоб територія державного лісового фонду була повністю розмінована, необхідно чекати десятки років.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
01.05.2024 Договір оренди комерційної нерухомості: як його правильно оформити
01.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 30 вибухів
01.05.2024 Нардеп Михайло Ананченко розповів деталі про роботу проєкту «Код пам’яті»
01.05.2024 6 місяців вважали зниклим безвісти: у Ромнах попрощаються із полеглим захисником Сергієм Передрієм
01.05.2024 У Сумах до Великодня влаштовують благодійний майстер-клас
01.05.2024 В одному з сумських будинків немає світла через стоки в підвалі

Коментарі: