“Якщо по посадці гепають, то чутно відразу”: як живуть на Сумщині за кілометр від Росії

22.09.2023

Анатолій Северін живе шістдесят сім років за кілометр від Росії. Попри обстріли прикордоння з боку російських військ, виїжджати у більш безпечне місце чоловік не збирається. 

Анатолій Северін живе у прикордонному селі за менш ніж кілометр від Росії. Під час повномасштабної війни та обстрілів з боку російських військ навчився відрізняти, що куди летить і коли треба бігти ховатись у погріб.

“Вони не в нашу сторону гепають. Якщо вже сюди почнуть гепати, тоді ховатися прийдеться, а так воно летить, вибухає, приблизно ж чуємо де. Десь у сторону Писарівки, десь або по рельсах б’ють. Якщо по посадці, так по посадці чутно відразу”, — розповів пан Анатолій.

У прикордонному селі Анатолій Северін живе разом з дружиною. З господарства — кури та качки. Тримали й худобу, каже чоловік, та з початком повномасштабного вторгнення довелося продати. Діти живуть в Харкові. Через обстріли в село не приїжджають. Кілька днів тому їздив до них сам, відвозив картоплю.

“Картоху викопали та в машину, та відвіз їм на Харків пару мішків картохи, так і живемо”, — сказав Анатолій Северін.

Електроенергії в селі немає, внаслідок обстрілу чотири місяці тому була пошкоджена електромережа. Коли її відновлять — невідомо. Людей в селі залишилось небагато, каже пан Анатолій. Через близькість до кордону та обстріли — повиїжджали.

“Багато повиїжджало. Ото там, ми оце у двох хатах живемо, а ці пусті стоять. Нема нікого, виїхали. Там так само: через хату, через дві”, — розповів Анатолій.

Виїжджати сам у більш безпечне місце чоловік не збирається.

“Куди ми поїдемо? Якби мені сказали: отуди їдь і живи. Дамо тобі квартиру або хоч кімнату яку. А куди їхати? Як ото в нас клуб розбитий, туди? На матраці десь валятися? Так я краще тут буду”, — відповів Анатолій.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
02.05.2024 Вночі та зранку ворог обстріляв чотири громади Сумщини
02.05.2024 За добу на Сумщині знищили 5 вибухонебезпечних предметів
01.05.2024 Договір оренди комерційної нерухомості: як його правильно оформити
01.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 30 вибухів
01.05.2024 Нардеп Михайло Ананченко розповів деталі про роботу проєкту «Код пам’яті»
01.05.2024 6 місяців вважали зниклим безвісти: у Ромнах попрощаються із полеглим захисником Сергієм Передрієм

Коментарі: