Сумчанин створив мінібудинок з елементами українського декору

22.09.2023

Мінібудинок з елементами українського декору змайстрував сумчанин Сергій Скляр. На його створення пішло два роки. Майстер розповідає: працювати з деревом почав ще з юних років, нині в домашній колекції має близько тисячі робіт з дерева.

“Починалося з ескізу, потім зробив макет. Працював я майже ціле літо. Взимку теж працював над окремими деталями. Моя ідея — виконати мініатюрний будинок. Там спати — суцільна насолода. Я там м’яту почепив і вона дарує приємний аромат. Можливо, хтось скаже, не доречно, бо в Україні війна, але, хай знають наші вороги, що ми працюємо творчо, любимо Україну і підтримуємо наше мистецтво”, — розповів майстер Сергій Скляр.

Альтанка з ліхтарями, криниця та елементи декору прикрашають подвір’я пана Сергія. Все, говорить, зроблене його руками. За словами майстра, кожен із виробів унікальний і є лише в одному екземплярі. “Український стиль — це наше рідне, українське, національне. Хотілося б, щоб там висіли рушники, вони там є, деякі елементи підкреслюють наш український стиль”, — зазначає чоловік.

Сергій Скляр закінчив Харківське художнє училище. Відтоді написав понад 150 картин, створив близько 1000 робіт з дерева. Крім того, вирощує екзоти: виноград, актинідію, хурму. Улюбленим заняттям, розповідає майстер, віддає кожну вільну хвилину. Каже, хобі дарує йому спокій та душевний комфорт.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: