Результати засідання Ради оборони Сумської області

22.09.2023

За словами голови ОВА Володимира Артюха, під час засідання Ради оборони розглядали питання щодо завершення підготовки до осінньо-зимового періоду функціонування систем водо- енерго- газопостачання. Були поставлені завдання щодо підготовки всіх мереж, які б забезпечили життєдіяльність регіону

«Під час засідання ми заслухали керівників водо-тепло-енергопостачальних підприємств. Підбили підсумки – що зроблено і що потрібно ще зробити до початку опалювального сезону, – зазначив очільник області. – За результатами засідання Рада оборони області прийняла відповідні рішення з метою остаточного завершення заходів підготовчого періоду і переходом наших всіх систем життєзабезпечення на роботу в умовах зимового періоду. Нам ще залишилось провести навчання з структурами життєзабезпечення, щоб переконатись, що маємо підготовлений і особовий склад, і техніку, і необхідні запаси, щоб пройти нормально опалювальний період в умовах воєнного часу».

Володимир Артюх підкреслив, що ворог вже зараз атакує об’єкти енергетичної інфраструктури. Були удари по Рівному, Кременчуку. Тому учасники засідання теж розглядали ці події, щоб покращити можливості нашої системи оборони, протиповітряної оборони в тому числі.

«Я звертаюся сьогодні до громади Сумської області: на наше прохання вище військове керівництво прийняло рішення щодо створення додаткових сил протиповітряної оборони. І зараз ми формуємо відповідні частини з відповідною технікою: це поставка мобілізаційних ресурсів, техніки. І приклад такої техніки ви бачите на задньому плані під час нашого з вами брифінгу, – говорив начальник Сумської ОВА. – Нам необхідно кілька десятків таких автомобілів, які ми облаштовуватимемо відповідною зброєю. Екіпажі комплектуватимемо за рахунок жителів Сумщини, яких треба буде ще навчити і забезпечити прикриття нашої системи життєзабезпечення».

Очільник області розповів, що сьогодні таке завдання поставлене через територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Крім того, спільними зусиллями – як за кошти держбюджету, так і за кошти місцевих бюджетів, буде закуповуватися для цих нових підрозділів матеріальне забезпечення. Автомобілі, прожектори, лазерні вказівки, тепловізори та інше комплектування можна подавати до ТЦК, тим самим сприяти захисту нашого регіону.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: