На Сумщині підсилюють ППО

23.09.2023

На Сумщині підсилюють ППО для захисту критичної інфраструктури. Про це під час брифінгу з питань безпеки повідомив начальник Сумської ОВА Володимир Артюх.

На прохання обласної військової адміністрації вище військове керівництво країни прийняло рішення щодо створення додаткових сил протиповітряної оборони в сумському регіоні. Такий крок дуже важливий для захисту критичної інфраструктури в зимовий період.

За словами Володимира Артюха, формуються відповідні частини з відповідною технікою та оснащенням – декілька десятків автівок будуть обладнані відповідною зброєю, екіпажі комплектуватимуться за рахунок мешканців Сумщини, які пройдуть навчання. Такі екіпажі будуть боронити місця критичної інфраструктури.

Радою оборони області вже поставлено задачі ТЦК, районним військовим адміністраціям, громадам та відповідним структурним підрозділам збройних сил.

Держава на формування підрозділів виділяє техніку, але це закриває тільки частину потреб. Для нарощування оборонних можливостей витрати передбачаються дуже серйозні: потрібні авто, прожектори, лазерні вказівки, тепловізори, інше обладнання для комплектування таких бойових розрахунків ППО.

На сьогодні громадами та з обласного бюджету витратрачено понад 1,3 млрд грн на оборонні потреби: автівки, різноманітні технічні засоби, радіостанції, оптичні прилади, тепловізори тощо.

Практично 70% обласного бюджету – це оборонні видатки, повідомив очільник ОВА.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: