Сьогодні в Сумах поховали двох військовослужбовців

23.09.2023

23 вересня у Сумах попрощалися з двома захисниками – Юрієм Котенком та Степаном Крапличем. До Свято-Миколаївського та Свято-Георгіївського храмів шану загиблим прийшли віддати рідні, друзі й знайомі.

Юрій Котенко загинув 31 серпня під час виконання бойового завдання в Харківській області. У листопаді йому мало виповнитися 52 роки, розповідає родич загиблого Віктор.

“Пішов він добровольцем, як офіцер, старший лейтенант. Пройшов навчання три місяці у Житомирі і його направили на Донецький напрямок. Він був командиром взводу. 27 людей були в його підпорядкуванні. Потім звідти його перекинули на Харківський напрямок. І ось, недалеко від Харкова — Куп’янськ, там потрапляє під артобстріл і, на жаль, гине”, – говорить Віктор.

Військовий Юрій Котенко

“Дуже гарний чоловік-борець за справедливість. Щойно все почалося, він записався в перших рядах. Потім його призвали, і він пішов. Три місяці навчався, а три місяці та все — немає”, – каже родичка Людмила.

Прощання із військовим Юрієм Котенком

Поховали захисника Юрія Котенка на Алеї Слави Баранівського кладовища, поруч із прикордонником Степаном Крапличем, який, захищаючи Україну, 20 липня отримав поранення в Луганській області, а за два місяці помер, розповів друг загиблого Олександр.

“Степан був дуже добрим, чуйним, гарним побратимом і керівником. Усі до нього ставилися гарно і він теж ставився до всіх добре”, – згадує Олександр, побратим Степана Краплича.

Військовий Степан Краплич. Фото: Суспільне Суми

Військовий Степан Краплич

“Всі однокласники і всі ми сумуємо з приводу цього. Ми його пам’ятаємо і будемо пам’ятати як відповідального, мужнього патріота. Усі його дуже любимо. Кажуть, не буває улюблених учнів, а він не міг бути не улюбленим. Наскільки відповідальний, молодець, що не можна змиритися з думкою про таку втрату”, – говорить пані Валентина, вчителька Степана Краплича.

Капітану Степану Крапличу назавжди залишиться 28 років.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: