Сумщина попрощалася із загиблим прикордонником

23.09.2023

Буринщина попрощалася із молодшим сержантом, інспектором прикордонної служби вищої категорії-начальником зенітно-ракетного відділення прикордонної зенітно-ракетної застави прикордонної комендатури швидкого реагування Державної прикордонної служби України Олександром Якушевим.

Життя Олександра з дитинства було пов’язане із Збройними Силами.

Народився 7 лютого 1977 року у місті Конотоп у родині кадрового військового. Чотири роки разом із батьками жив у Німеччині. У 1996-1997 роках служив строкову військову службу у десантних військах у Житомирі. У 1999 році переїхав у Буринь, де жили дідусь та бабуся по батьковій лінії. У Бурині одружився. Дружина працює в одній із крамниць міста, ростуть два сини: старший – студент, менший – школяр.

Олександр за мирного часу заочно навчався в одному із вузів Харкова. Водночас удома займався вирощуванням грибів. Затим опанував спеціальність із монтажу систем опалення, водопостачання, де досяг значних досягнень. І на столичному ринку спеціалістів подібного профілю цінувався акуратністю, швидкістю та якістю у виконанні робіт.

Разом із дружиною у затишному куточку Бурині, неподалік від батьківської оселі, купили будинок, в якому власними силами робили ремонт.

Війна перекреслила плани мирного життя. У січні 2023 року Олександр Якушев мобілізований до Державної прикордонної служби України. 19 вересня 2023 року у районі населеного пункту Першотравневе Ізюмського району Харківської області Олександр Якушев загинув.

Олександр мав багато друзів, підтримував зв’язки з тими, з ким товаришував із дитинства, проходив строкову службу в Збройних Силах України, працював, до останнього виконав свій військовий обов’язок.

Побратими із військової частини приїхали провести до місця вічного спочинку того, з ким воювали до 19 вересня, віддаючи військові почесті Героєві.

Із воїнськими почестями, під звуки Гімну України та прощального салюту навіки покоїтиметься молодший сержант Олександр Якушев на Алеї Героїв у середмісті Буринської громади біля захисників України, які так же, як він, поклали своє життя за кожного із нас, повідомили в мерії Бурині.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
01.05.2024 Договір оренди комерційної нерухомості: як його правильно оформити
01.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 30 вибухів
01.05.2024 Нардеп Михайло Ананченко розповів деталі про роботу проєкту «Код пам’яті»
01.05.2024 6 місяців вважали зниклим безвісти: у Ромнах попрощаються із полеглим захисником Сергієм Передрієм
01.05.2024 У Сумах до Великодня влаштовують благодійний майстер-клас
01.05.2024 В одному з сумських будинків немає світла через стоки в підвалі

Коментарі: