Володимир Артюх: «Сумщина – це потужний центр сучасного машинобудування»

24.09.2023

З нагоди Дня машинобудівника України начальник Сумської ОВА зустрівся із представниками підприємств – учасниками Сумського машинобудівного кластеру енергетичного обладнання.

Як зазначив під час зустрічі Володимир Артюх, Сумщину часто помилково називають виключно аграрним краєм. Адже машинобудівний комплекс підприємств, які тут зосереджені і виготовляють унікальну та затребувану продукцію як всередині країни, так і за кордоном, говорить про те, що наша область є потужним центром сучасного енергетичного та насосного машинобудування.

«Машинобудівна галузь є для області вкрай важливою і визначальною. Попри війну, наші промисловці продовжують залучати інвестиції, виконувати замовлення, встановлювати новітнє обладнання. Вони наповнюють бюджет, дають тисячі робочих місць для людей, працюють на розвиток економіки та на Перемогу. Кожен з вас на своєму маленькому фронті працює, в тому числі, на великий переможний фронт Збройних Сил нашої держави», – наголосив під час зустрічі очільник області.

Він також відзначив, що після Перемоги України сумські машинобудівники займуть провідне місце в індустріальному розвитку країни. Адже воєнний час не лише створює проблеми, а й стимулює рух уперед та відкриває нові можливості. Тож для виконання завдань, які наразі ставить Президент України Володимир Зеленський щодо розвитку економіки, вітчизняного виробництва та імпортозаміщення, машинобудівна галузь має достатньо можливостей та потенціалу.

У ході розмови присутні обговорили важливі питання розвитку промислового сектору області, напрацювання та плани машинобудівників на перспективу, а також стан галузевої науки тощо.

З нагоди професійного свята та за сумлінну працю і внесок в економічний розвиток держави Володимир Артюх вручив почесні грамоти голови обласної державної адміністрації представникам ряду підприємств Сумщини.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
01.05.2024 Договір оренди комерційної нерухомості: як його правильно оформити
01.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 30 вибухів
01.05.2024 Нардеп Михайло Ананченко розповів деталі про роботу проєкту «Код пам’яті»
01.05.2024 6 місяців вважали зниклим безвісти: у Ромнах попрощаються із полеглим захисником Сергієм Передрієм
01.05.2024 У Сумах до Великодня влаштовують благодійний майстер-клас
01.05.2024 В одному з сумських будинків немає світла через стоки в підвалі

Коментарі: