У Тростянці розпочинається ремонт пошкодженого під час окупації багатоквартирного будинку

26.09.2023

Згідно з урядовою постановою № 382 «Про реалізацію експериментального проєкту щодо відновлення населених пунктів, які постраждали внаслідок збройної агресії Російської Федерації», будинок по вулиці Нескучанська, 9 у Тростянці, було включено до об’єктів, які буде відновлено державним коштом у рамках цього проєкту.

Станом на сьогодні кошти на відновлення уже на рахунках Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Сумській області, проведено тендерні процедури та визначено підрядника, який буде ремонтувати будинок.

Минулої п’ятниці була проведена зустріч мешканців будинку по вул. Нескучанська, 9 з представниками Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Сумській області, а також підрядної організації, яка здобула перемогу в тендері на виконання робіт з капітального ремонту даного будинку

Ініціатором зустрічі була Тростянецька міська рада, до якої з питаннями та побоюваннями щодо майбутнього ремонту неодноразово зверталися мешканці будинку.

При зустрічі були обговорені питання термінів, умов виконання ремонтних робіт. Мешканцям будинку було роз’яснено правила техніки безпеки при проведенні ремонтних робіт та рекомендовано не знаходитись на будівельному майданчику під час будівництва.

Ця тема викликала жваву дискусію, в ході якої представник міської ради запропонував людям, яким немає куди виїхати, розмістити їх у центрах для внутрішньо переміщених осіб на період проведення ремонту. Але мешканці не погодилися переїжджати, тому представники Служби відновлення та підрядної організації погодилися на присутність мешканців, з дотриманням усіх заходів техніки безпеки для того, щоб запобігти нещасним випадкам.

Представники підрядної організації запевнили, що ремонтні роботи почнуться вже цими днями, після отримання необхідного дозволу. У першу чергу буде усунено аварійні ділянки: ремонт покрівлі з замінами пошкоджених плит перекриття. Після усунення аварійності розпочнуть уже інші роботи з встановлення міжкімнатних перегородок, комунікацій тощо.

У разі, якщо в процесі будівництва буде виявлено, що потрібно провести роботи, які не були включені в кошторис, будуть виконані додаткові обстеження та проведені роботи з усунення цих недоліків, повідомили в мерії Тростянця.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: