Одна з сумських шкіл дистанційно навчатиме школярів, які виїхали за кордон

26.09.2023

Міністерство освіти і науки оприлюднило перелік закладів освіти, на базі яких має здійснюватися дистанційне навчання українських дітей, котрі одночасно вчаться в школі за кордоном і в Україні.

Раніше МОН визначило особливості навчання таких дітей. Вони можуть здобувати освіту дистанційно в окремо визначених закладах освіти й вивчати лише предмети українознавчого компонента, зокрема українську мову, літературу, історію України тощо. Така можливість дає змогу уникнути подвійного навантаження від паралельного навчання в українській і закордонній школах.

Цих учнів тимчасово переведуть у класи для вивчення українознавчих предметів.  Після повернення в Україну вони зможуть повернутися до своєї школи.

Щоб навчатися за цією програмою, необхідно зарахувати дитину до школи, в якій надають таку можливість. У Сумській міській ТГ закладом, в якому формуватимуться класи (групи) для вивчення українознавчого компонента, визначено школу № 24. Для зарахування батькам або законним представникам школярів потрібно звернутися до адміністрації закладу: вул. Сергія Табали (Сєвєра), 20, Суми, Сумська область, е-mail: zosh24sumy@ukr.net, телефон: (050)3076206.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: