В Охтирці переоблаштували під укриття підвал багатоповерхівки

26.09.2023

В Охтирці коштом міжнародної організації Center for Civilians in Conflict обладнали укриття у багатоповерхівці. Конкурс від організації виграла ГО “Охтирський молодіжний центр”. Спочатку реалізували проєкт з поширення інформації про наявні укриття в Охтирці. Потім переоблаштували під укриття підвал 9-поверхівки по вул. Хвильового.

На початку повномасштабної війни підвали Охтирки були захаращені, люди зносили сюди воду, пледи й предмети першої необхідності. До обладнання найпростішого укриття долучилися представники місцевого ОСББ, а також Охтирського відділення Товариства Червоного Хреста.

“Виходить так, що в такій великій зоні немає інших укриттів, воно лише одне. А там знаходяться багатоповерхівки. Тому і було вирішено забезпечити саме це укриття, тому що воно може прийняти більшу кількість людей”, — розповів проєктний менеджер “Охтирського молодіжного центру” Владислав Голяков.

“Нам надали павербанки, це від Червоного Хреста. Нам надали ковдри, харчі тривалого зберігання – до 100 наборів. Дали наплічники для дітей з печивом, іграшками, фарбами, пластиліном, щоб вони могли гратися. Ще поклали буклетики та книжки”, — розповіла голова правління ОСББ “Миколи Хвильового” Лариса Кисиленко.

“Закуповували меблі: лавки, стільчики, старалися брати мобільні меблі, ліжка з матрасами. Це створює додаткову мобільність, закуповували кулери та портативні біотуалети”, — розповів проєктний менеджер “Охтирського молодіжного центру” Владислав Голяков.

Неурядова некомерційна організація, створена за фінансової підтримки уряду Канади, всього запланувала профінансувати в країні до дванадцяти проєктів вартістю від 5 000 до 10 000 канадських доларів.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: