“У нас квітне груша”: на Сумщині зацвіли каштани та фруктові дерева

27.09.2023

Наприкінці вересня в Глухові зацвіли каштани та фруктові дерева. Таке явище спостерігається як у парках, так і в приватних садах мешканців міста.

Радіє осінньому цвітінню глухівчанка пані Наталія. Жінка розповідає, що у неї на дачі вдруге зацвіла груша.

“На дачі у нас зацвіла груша – чотири грозді, це по другому разу, а у доньки зацвів бузок. Бузок викинув нові листочки й зацвів, тобто такі аномалії. Бачите, як гарно у нас. Знаєте, нам Бог посилає гарні звістки. Так що ми чекаємо на перемогу”, — розповіла жителька Глухова, Наталія. Осіннє цвітіння дерев – наслідок зміни клімату, прокоментував аномалію директор національного природного парку “Деснянсько-Старогутський” Сергій Кубраков.

“Останнє десятиліття ми спостерігаємо, як змінюється клімат, а цього року маємо аномально теплу осінь, а саме вересень. Тому і маємо всі ці цвітіння, які повинні спостерігати лише весною, спостерігаємо у вересні. Все це наслідки бездумної діяльності багатьох поколінь людей”, — сказав Сергій Кубраков.

За словами Сергія Кубракова, рослини реагують на теплий вересень, ніби знову прийшла весна. Таке явище може зашкодити природі, особливо для бджіл. “Є у нас пасіка в установі й ми спостерігаємо, що ці комахи вже повинні готуватись до зими та знаходитись в стані спокою, але відбувається їх активна діяльність. Тому загроза в Україні, не лише на півночі, бджолам може не вистачити корму”.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: