На Сумщині хочуть змінити підхід до соцзахисту ветеранів

28.09.2023

Начальник Сумської обласної військової адміністрації провів робочу зустріч у Білопільському територіальному центрі соціального обслуговування.

Як повідомила директор центру Наталія Циганок, територіальним центром надаються соціальні послуги догляду вдома, стаціонарного догляду, соціальної адаптації, натуральної допомоги, транспортні послуги.

Зокрема, у 2023 році територіальним центром соціальні послуги надані більше ніж 1200 мешканцям громади, які опинились в складних життєвих обставинах.

Володимир Артюх запитав, скільки ветеранів, наших захисників, які повернулись з війни і мають інвалідність, звернулись за допомогою. Директорка зазначила, що наразі таких звернень не надходило.

«Кожен із працюючих в системі соціального захисту Сумщини має розуміти, що допомога та підтримка ветеранів, які повертаються додому з війни, звільнені за станом здоров’я з лав Збройних Сил, – це наш пріоритет. Ставлення до наших захисників, які втратили здоров’я у боротьбі за Україну, має бути докорінно змінено. Соціальні працівники мають до них приходити, а не вони до вас, – підкреслив Володимир Артюх. – Це воїни, які завжди підставлять плече, але ніколи і нічого не будуть просити. Ви маєте допомагати їм з документами, запитувати як проходить їх реабілітація, надавати всебічну підтримку. Це наш святий обов’язок».

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: