Тонкі матраци на диван: особливості вибору

28.09.2023

Диван – це м’які меблі, які купуються з розрахунку на довготривалу експлуатацію. Однак інколи через декілька років використання він стає не дуже зручним. Звісно, знову купувати новий може далеко не кожна людина, а спати, в постійному дискомфорті теж не варіант. Вихід є – придбати тонкий матрац топер. Що це таке, та як його правильно обрати, щоб повернути комфортний сон, поговоримо далі.

Що таке топер: огляд тонких матраців

Тонкі матраци на диван, вони ж топери – це швидке, зручне та доступне рішення, яке дозволить отримати ортопедичне спальне місце. Основна ціль використання – нівелювати нерівності, перепади рівня та інші дефекти, які можуть виникати у міру експлуатації м’яких меблів. Тонкий матрац доступний за ціною і має наступні переваги:

багатофункціональність. Топер може вирівняти поверхню спального місця, він здатен стати місцем для дитячих ігор на підлозі тощо. Варіантів його використання, насправді безліч;

компактність. В скрученому в ролик вигляді, займає небагато місця, його вдасться покласти в шафу чи в інше місце;

зручний сон будь-де. Дійсно, топер максимально компактний, тому, якщо подорожуєте машиною, то зможете брати куди завгодно з собою. Тим самим будь-який диван стане комфортним спальним місцем.

Тонкі матраци виготовляють з безпечних матеріалів, які не піддаються впливу плісняви, грибків, в них не заводяться паразити, такі як пилові кліщі.

Критерії вибору тонкого матраца для дивану

Оскільки вже стало зрозуміло – тонкі матраци дуже багатофункціональні, варто одразу визначитись для яких цілей такий виріб використовуватимете. Навіть в межах того, що топер буде розміщуватись на дивані. Так, якщо необхідно вирівняти поверхню, то потрібен виріб тонкий та жорсткий. Коли ж важливий просто захист оббивки, то можна і тонший та м’якіший.

Враховуйте, що навіть тонкі матраци мають різний ступінь жорсткості, тому обирайте уважно той варіант що доцільний буде саме вам. Так, вважається, що м’який більше підходить людям похилого віку, жорсткий – малюкам та підліткам, поки в них формується постава. Те, яким буде матрац, залежить від наповнювачів, що в ньому використовуються. Латекс, пінополіуретан – дають м’якість, пружність. Кокосова койра, сизаль – жорсткість. Піна меморі – унікальний матеріал, який поки на нього не впливає тепло людського тіла пружній, а потім стає в’язким та приймає обриси користувача даючи йому тим самим максимальний комфорт.

Крім того, рекомендуємо звертати увагу на наступні моменти:

краще брати модель як з ортопедичними, так і з анатомічними властивостями;

якщо в тонкому матраці буде змінний чохол, тобто його можна буде зняти та попрати – це просто ідеальний варіант. Особливо це важливо, якщо у вас є малі діти або домашні тварини, які полюбляють з вами спати;

розмір тонкого матраца повинен відповідати габаритам дивану. Допустиме відхилення – до 2 см. Інакше, від дискомфорту під час сну ви не позбавитесь;

гумки або інші способи фіксації – це дуже зручно і практично.

Правильний вибір тонкого матраца на диван – це ваш спокійний та комфортний сон. І зовсім не обов’язково купувати новий диван.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: