У п`яти школах Сумщини створять спеціальні класи для вивчення суто українських предметів

28.09.2023

Українські діти, які перебувають за кордоном, здебільшого відвідують іноземну школу та продовжують здобувати освіту в українській школі онлайн. Опановувати дві освітні програми одночасно – це досить непросто. Тому в МОН ухвалили процедуру, яка спрощує навчальний процес для дітей за кордоном.

У Міністерстві хочуть, аби українські діти, які вже тривалий час перебувають за кордоном і відвідують місцеві школи, не втрачали українського контексту. Для цього важливо, щоб учні вивчали суто українські предмети, які в закордонних школах не викладають. До них належать: українські мова й література, історія України, основи правознавства, географія, громадянська освіта, захист України. Ці предмети діти можуть вивчати онлайн за допомогою спеціально створених класів в українських школах. До речі, такі нововведення називають українознавчим компонентом. За інші предмети, такі як математика, природничі науки та інші, українська школа виставлятиме оцінки відповідно до довідки із закордонної школи.

На Сумщині у п`яти школах формуватимуть такі класи:

Конотопський ліцей №13 – Побігайленко Тетяна Валентинівна, 067-278-40-39

Роменська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 5 – Гончаренко Наталія Павлівна, 097-606-10-51

Лебединський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 1 – Тимошенко Ірина Миколаївна, 099-384-79-49

Комунальна установа Сумська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 24 – Мудрицька Алла Михайлівна, 050-307-62-06

Комунальна організація “Шосткинська загальноосвітня школа І-III ступенів № 11” – Саволайнен Тетяна Миколаївна, 098-574-12-80

Батькам потрібно обрати бажану для дитини школу та зв’язатися з відповідальною особою. Далі вона координуватиме ваші дії.

sts.sumy.ua

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: