Сумський терцентр «Берегиня» отримав від ПРООН автомобіль «Мобільна соціальна служба»

28.09.2023

КУ «Сумський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» отримав від ПРООН автомобіль, що слугуватиме для запровадження інноваційного сервісу «Мобільна соціальна служба».

Транспорт надійшов за Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу та Уряду Канади в рамках проєкту «Підтримка створення Мобільної соціальної служби у 18 відібраних територіальних громадах Чернігівської, Сумської, Харківської, Миколаївської, Дніпропетровської, Чернівецької, Полтавської областей та розробка місцевих нормативно-правових документів для організації роботи Мобільної соціальної служби».

Авто має шість пасажирських місць та місткий вантажний відсік. Транспорт використовуватиметься для виїздів Мобільної соціальної служби. Вона надаватиме мобільні соціальні послуги з обслуговування вдома, паліативного догляду та натуральної допомоги (пошиття та ремонт одягу, перукарські послуги, ремонту взуття, прання білизни та одягу, обробіток присадибної ділянки, комплексне обслуговування та ремонт житлових приміщень, рубання (розпилювання) дров та косіння трави). В автомобілі є кейс для медичного працівника. Безперебійну роботу Мобільної соціальної служби забезпечить генератор. Наразі тривають тендери на придбання необхідного обладнання та інвентарю.

Як повідомила директор терцентру «Берегиня» Інна Галіченко, мобільна соціальна служба на постійній основі виїжджатиме до людей поважного віку та людей з інвалідністю, які проживають у віддалених районах Сум і старостинських округах.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: