Охтирчан частували пловом від кримськотатарського народу

29.09.2023

В Охтирці всі бажаючі пригощались пловом, приготованим представниками кримськотатарського народу.

Команда проекту “Годуємо Країну, Смак Українського Криму” розгорнули біля МЦКіД «Кнєжа» мобільну кухню – велику 20-тонну фуру, яка всередині обладнана кухнею і всім необхідним – і приготували для охтирчан понад 1200 порцій плову за кримськотатарським рецептом, а до нього – овочевий салат.

Охтирчани щиро дякували хлопцям за старання – плов вийшов надзвичайно смачним.

Помічник Верховного Муфтія кримськотатарського народу, Духовного Управління Мусульман Криму “ДУМК”, Фонду Національного Добробуту Криму “ФНДК” Рустем Асанов зазначив, що Охтирка – це дійсно героїчне місто, і велика честь бути тут, ходити вулицями, на які скидали бомби, спілкуватися з охтирчанами, які вистояли і подали приклад мужності та відродження іншим.

«Бої за Охтирку – це окрема сторінка оборонних боїв у ході російського вторгнення в Україну, – говорить Рустем Асанов. – В ті перші дні вторгнення ми всі були вражені стійкістю Охтирки, саме в той період зародилася впевненість у перемозі і ця віра з кожним днем кріпне. Ми точно знаємо, що ворогу вже ніколи не вдасться застати нас зненацька жодне місто України. Ніде і ніколи ворог більше не пройде прогулянкою по нашій землі! А Крим буде Українським».

Міський голова Охтирки Павло Кузьменко на добру згадку про місто вручив шанованим гостям прапор Охтирки, написавши такі слова: «Крим – це Україна! Україна – це Європа! Охтирка – це фортеця на кордоні Добра і Зла».

Рустем Усманов із радістю прийняв такий символічний дар і висловив впевненість обов’язково зустрітись під мирним небом України у вільному українському Криму.

Нагадаємо, спочатку кримчани протягом чотирьох днів працювали в Сумах. 

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: