У Шостці досі простоює дороговартісне обладнання діагностичного центру

29.09.2023

Ще у листопаді минулого року Сумська обласна рада ухвалила рішення про реорганізацію Обласного діагностичного центру, який працював у Шостці. Проте процедура і досі не завершена: майже рік заклад не працює, дороговартісне обладнання простоює, тисячі людей позбавлені можливості доступної та якісної діагностики.

«До мене звертались жителі Шосткинської і сусідніх громад з проханням відновити роботу Обласного діагностичного центру. Послуги закладу були затребувані. Тут працювало сучасне обладнання, професійні спеціалісти, зручна логістика для північної частини великого району. Депутати обласної ради одним рішенням все це перекреслили. Сподіваюсь на найближчій сесії все зміниться на користь людей, адже існує кілька варіантів рішень, щоби відновити надання якісних діагностичних послуг. Зроблю все можливе, щоби центр, як і раніше, працював для людей, адже своєчасна діагностика – це збережене здоров’я і врятовані життя», – сказав голова ОВА  Володимир Артюх.

Начальник Сумської обласної військової адміністрації відвідав і Шосткинську дитячу лікарню.

Медичний заклад також знаходиться у процесі реорганізації. На його базі буде створений сучасний реабілітаційний центр як для дітей, так і для дорослих. Допомогу у цій роботі надають міжнародні донори.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: