Кролевецький музей отримав у подарунок старовинний рушник із цікавою історією

29.09.2023

Фонд Музею Кролевецького ткацтва поповнив ще один старовинний рушник. Історія нового експонату, про який розповіли співробітники музею, вражає любов’ю та повагою до стародавнього ремесла та відомих всьому світу Кролевецьких рушників. Далі наводимо повний текст допису:

«Люблю експонати з історією і ось нате вам…Хто міг подумати. З таких слів розпочнемо історію про старовинний Кролевецький рушник, який ми отримали у подарунок від нашого колеги, товариша, знавця історії тканих виробів Юрія Дахно з Чернігівщини. А історія цікава тим, що за цей рушник на аукціоні боролися саме пан Юрій і наш земляк, власник чималої колекції Кролевецьких рушників, також близька нам людина Валентин Петрушенко, що мешкає у Харкові. І все б воно нічого, але випадково у цей процес втрутилися ми, як зацікавлена сторона і здогадалися, хто є хто та з’ясували, що кожен із хлопців, підвищуючи ціну, намагався придбати цей рушник. Поки тривала переписка Валентин відступив зі словами :

“Головне що рушник буде там де й повинен бути, а ми з Юрієм ще згадаємо колись з посмішкою наш батл”. І підсумовуючі цікаву історію про Юрія, Валентина і Музей, закінчимо словами Юрія Дахно : “Нехай цей рушник буде подарунком від музею до музею, за сприяння мого друга – мецената, який бажає залишитися невідомим. Плюс до всього цікава історія, зі згадкою про двох колекціонерів, які вже встигли поспілкуватися і подружитися”. Ось так буває у житті. Саме так справжні українці вболівають за рідну культуру і традиції, а ми зберігаємо історію виникнення і розвитку нашого неповторного, самобутнього і найколоритнішого кролевецького переборного ткацтва.

Пане меценате – двері Музею Кролевецького ткацтва завжди відкриті для Вас. Низький уклін Вам, Юрію, а саме “Музею родин Дахна і К*”. Валентине, друже – дякуємо».

05453.com.ua

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: