Автівки від ПРООН отримали три громади Сумщини

29.09.2023

За сприяння Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні Сумська область у травні цього року отримала перші три автомобілі зі спеціальним обладнанням, зокрема 1 автомобіль для оцінки руйнувань та 2 автомобілі для надання соціальних (соціально-психологічних) послуг. 28 вересня черговий етап системної підтримки області – надання ще трьох автомобілів для громад області. Цього разу транспорт отримують пілотні Сумська, Роменська та Тростянецька громади, що реалізують проект із створення «мобільних соціальних служб» з обслуговування вдома, паліативного догляду та натуральної допомоги.

Автомобіль «Мобільні соціальні послуги» має спеціальне обладнання для надання соціальних послуг маломобільному населенню та жителям віддалених районів. Такий автомобіль – це і засіб швидкого доступу для користувачів послуг, і мобільний офіс, обладнаний інструментами для задоволення різних потреб: швидкого ремонту, проведення гігієнічних процедур тощо.

Завдяки отриманню нового автомобіля працівники надавачів соціальних послуг зможуть надавати соціальні послуги і у віддалених населених пунктах громад.

«Я дуже вдячний нашим міжнародним колегам, партнерам, які підтримують Сумщину в цей нелегкий час. Впевнений, що це не останній вклад у підтримку нашої області. У нас 11 громад включено в цю програму. І сьогодні три громади отримують по одному автомобілю для роботи їхніх мобільних соціальних служб, – зазначив начальник Сумської ОВА. – Впевнений, що використовуючи цей транспортний засіб, соціальні працівники Сумської, Тростянецької та Роменської громад зможуть ефективніше надавати необхідні послуги та допомоги людям з інвалідністю, похилого віку та незахищених верств населення».

Аналітик Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй з розвитку соціальних сервісів Наталя Белюкіна зазначила, що Сумщина – одна із лідерів серед областей у фінансовій допомозі.

«Я хочу побажати, щоб соціальна допомога на Сумщині прийшла до кожної людини, яка її потребує, в якому б віддаленому населеному пункті вона не мешкала. Сподіваюсь, що це не останній наш спільний урочистий захід. Адже у нас є великі плани на вашу область. Ми плануємо продовжувати підтримку ще не один рік, щоб кожна громада змогла виконувати державні стандарти надання соціальних послуг, мати для цього всі необхідні ресурси».

Нагадаємо, у Сумах автівку від ПРООН отримав терцентр “Берегиня”.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: