На Сумщині за тиждень облаштували 15 захисних споруд

03.10.2023

Під час апаратної наради було оголошено про збільшення кількості укриттів на Сумщині. Начальник Сумської ОВА Володимир Артюх доручив перевірити райони та громади, де існують проблеми з облаштуванням захисних споруд.

Як доповів директор Департаменту цивільного захисту населення Сумської ОВА Олександр Милаш, за минулий тиждень фонд захисних споруд збільшився на 15 одиниць, з яких 9 було додано у Роменському районі, по 3 у Сумському та Шосткинському районах.

Наразі у Сумській області існує 1932 захисні споруди, а з липня цього року кількість укриттів збільшилась на 328 одиниць.

«Захист населення, дітей, зокрема, та стовідсоткове забезпечення їх укриттями – першочергове. Це питання, як ми знаємо, перебуває на контролі Президента України Володимира Зеленського, – підкреслив Володимир Артюх. – Тому я доручаю Департаменту цивільного захисту спільно з національною поліцією та представниками ДСНС перевірити райони та громади, де наразі існують проблеми зі створенням та облаштуванням захисних споруд. З результатами перевірок по тих районах та громадах, де нічого не робиться, подавайте документи до притягнення до відповідальності на розгляд прокуратури. Вмовляння закінчилися. Будемо діяти тепер в рамках законодавства, щоб винні в бездіяльності органи влади всіх рівнів були покарані».

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: