На Сумщині екоактивіст, якого вантажівка збила верхи на коні, подав заяву у поліцію про замах на вбивство

03.10.2023

Сергій Рубаник — власник коня, збитого вантажівкою на Шосткинщині 27 вересня, подав заяву у поліцію про замах на вбивство. 

“Не організовує поліція для мене судмедекспертизу. От сьогодні я подав заяву вже, згідно зі статтею 55, як потерпілий. Побачимо, як вони будуть реагуватимуть далі. Я зафіксував тільки в прийомних покоях, в лікарні пошкодження кінцівок. Хотіли зробити громадське затримання начальника поліції, в порушенні статті 60 Конституції, перевищення службових обов’язків і зловживання владою, викликали внутрішню безпеку, 102”, — розповів екоактивіст Сергій Рубаник.

Як повідомили у Нацполіції, наразі по цій справі відкрито кримінальне провадження за ч. 1 статті 246 “Незаконна порубка лісу”.

“В рамках цього кримінального провадження працівниками поліції будуть з’ясовані всі обставини. По адмінпорушеннях матеріали будуть передані до суду, і суд вирішуватиме, як покарати водія”, — зазначив спеціаліст відділу комунікації ГУНП в Сумській області Володимир Кузьменко.

Адвокат Юрій Ломака вважає, що у діях водія є ознаки злочину проти життя та здоров’я людини, а також ознаки злочину проти громадського порядку та моральності. За його словами, за цими статтями й мають відкриватися кримінальні провадження.

“Загалом проведення досудового розслідування є складовою частиною доступу до суду, і право на справедливий суд особи. І якщо не буде здійснюватись належне досудове розслідування, в подальшому є всі підстави для притягнення винних поліцейських за те, що вони блокують фактично проведення досудового розслідування, встановлення винної особи і відшкодування завданої шкоди злочином”, — зазначив адвокат.

Щодо загиблої тварини, то Сергій Рубаник повідомив, що наразі чекає результатів ветеринарної експертизи.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: