“Такий шеврон треба заслужити”. На Сумщині два десятки воїнів посвятили в козацтво

03.10.2023

“Оці з чорними шевронами не відступають”, — так про цей підрозділ говорять російські військові. Від початку повномасштабного вторгнення ці хлопці воювали на Запорізькому та Донецькому напрямках, а нині захищають Сумщину. Тепер два десятки воїнів з бойовим досвідом поповнили ряди козацтва. 

На Покрову, День Захисника України, два десятки бійців поповнили ряди козаків. Хлопці з бойовим досвідом прийняли присягу на вірність Україні, православній церкві та українському козацтву.

“Ці хлопці уже півтора року були на “нулі”. Вони проходили строк, який ми дивилися – з нами вони чи не з нами”, — сказав військовослужбовець із позивним Дід.

Після клятви бійці ставали на коліна біля прапора, після ж — підходили до отамана куреня – приймати посвяту. Отаман торкався шаблею до лівого плеча кожного з чоловіків.

Всі бійці, говорить курінний отаман, воювали на передовій: східному та південному напрямках.

“Ці хлопці уже півтора року були на “нулі”. Ви зверніть увагу, у нас не кожен носить в батальйоні шеврон. Щоби носити такий шеврон, треба його заслужити. Ці слова — це не те, що красиво вишили й зробили. Це наше життя. Ми так живемо. Наші предки так жили та надіюся, що і внуки так житимуть за принципами: воля або смерть”, — сказав “Дід”.

Боєць з позивним “Мотиль” — один з наймолодших воїнів. У свої 22 роки захищав Донецький напрямок. Посвята, каже: “Силу духу добавить”.

Козак із позивним Дід переконаний: Україна переможе.

“Війну ми виграємо. Як казав Валерій Федорович (Залужний – прим. ред.), мир нам потрібен був тоді, а зараз нам потрібна перемога. Перемога у всьому: у вихованні, у відбудов”, — сказав військовослужбовець “Дід”.

Після посвяти, кажуть військові, повернуться на свої напрямки.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: