Хто може виконувати обов’язки міського голови Сум у разі відсторонення Олександра Лисенка

03.10.2023

2 жовтня міського голову Сум Олександра Лисенка затримали під час отримання хабаря у 1,4 млн грн.  Правоохоронці задокументовали, що мер та  директор департаменту інфраструктури міста «обклали даниною» місцеву компанію, яка займалася вивезенням сміття, і вимагали з підприємців 2 млн 130 тис. грн.

У разі повідомлення Олександру Лисенку про підозру та відсторонення його від посади, обов’язки міського голови мають перейти до секретаря міської ради. Про це  розповіла політологиня Андріана Костенко.

За її словами, відповідно до закону про місцеве самоврядування, обов’язки міського голови мають перейти до секретаря Сумської міськради, але оскільки Олег Рєзнік наразі перебуває на службі в ЗСУ, то виникає питання про повернення його на цивільну посаду.

“Ця процедура не визначена законодавством і швидше за все може вирішуватися у Офісі президента. Друга можлива опція — введення у місті Суми військової адміністрації, ця опція може бути введена президентом або обласною військовою адміністрацією. У цих двох варіантах зростає вплив на Сумську міську раду пропрезидентської партії, однак посилення пропрезидентської сили навряд чи зменшить ефективність і підвищить градус політичного протистояння у Сумській міській раді”, — повідомила політологиня.

Керівник правового управління Сумської міської ради Олег Чайченко прокоментував, що станом на 9.00 до міськради жодних документів про прийняття відповідних рішень не надходило.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: