На Сумщині судитимуть членів злочинної групи, які заробили близько 2 млн грн на виготовленні та збуті психотропів

03.10.2023

Кіберполіція Сумщини викрила 3-х зловмисників, які займалися виготовленням та збутом оптових партій психотропів. Правоохоронці направили до суду обвинувальний акт стосовно членів злочинного угруповання. Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Злочинну групу викрили оперативники відділу протидії кіберзлочинам в Сумській області спільно зі слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в Сумській області під процесуальним керівництвом Сумської обласної прокуратури.

Організував «бізнес» 27-річний мешканець Сум, який залучив до неї батька та знайомого. В одному з приватних будинків у передмісті Сум зловмисники обладнали відповідну лабораторію, в якій виготовляли психотропну речовину амфетамін та прекурсор фенілнітропропен.

У ході моніторингу мережі Інтернет кіберполіцейські виявили Telegram-бот, у якому правопорушники приймали «замовлення» на оптові партії психотропів. Збували продукцію за допомогою послуг однієї з поштових служб та методом «закладок» по всій території України.

Щомісячний прибуток від цієї протиправної діяльності складав близько 200 тисяч гривень. Отриманий прибуток члени угруповання розподіляли порівну.

У квітні оперативники кіберполіції за силової підтримки бійців батальйону поліції особливого призначення провели 5 обшуків зі місцями проживання та автомобільних засобах фігурантів. За результатами вилучено психотропні речовини та прекурсори загальною вагою понад 5 кілограмів, вартість яких за цінами «чорного ринку» сягає 300 тисяч гривень. Також вилучено устаткування для виготовлення та фасування психотропів, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, сім-картки, банківські картки, готівку, патрони, квитанції та автомобіль.

Трьох членів злочинної групи затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщено до слідчого ізолятора. Фігурантам повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Наразі обвинувальний акт стосовно членів організованої злочинної групи скеровано до суду.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: