Президент призначив довічну державну стипендію педагогу із Охтирки

03.10.2023

Президент Володимир Зеленський 29 вересня 2023 року призначив довічні державні стипендії десятьом видатним діячам освіти, старшим семидесятирічного віку.

Про це йдеться у відповідному Указі “Про державні стипендії для видатних діячів науки, освіти, культури і мистецтва, охорони здоров’я, фізичної культури і спорту та інформаційної сфери”.

Згідно з документом, довічну державну стипендію призначено охтирчанці Лапіній Наталії Павлівні – 1943 року народження, відмінникові народної освіти.

Наталія Павлівна почала свій професійний шлях 1 вересня 1966 року – з того дня і рівно 41 рік працювала вчителем німецької мови в Охтирській школі № 1.

Німецька мова в часи 70-х років не в моді й Наталія Павлівна в 1967 році створює клуб інтернаціональної дружби дружби (КІД) імені Ернста Тельмана, щоб не тільки заохотити учнів до вивчення німецької мови, але й дружби з однолітками інших національностей. За всю довгу історію клубу, а це 27 років, Наталія Павлівна зі своїми учням и написала велику кількість листів ровесникам з різних країн.

За весь час роботи в школі виплекала 36 послідовників – учителів іноземної мови, перекладачів, журналістів, які працюють на теренах України, а також за кордоном: в Америці, Німеччині, Австрії, Швейцарії та інших країнах. Більше 10 років виконувала обов’язки старшого викладача іноземних мов Охтирського філіалу Харківського політехнічного інституту.

За успіхи в роботі на педагогічній ниві була нагороджена численними відзнаками Міністерства освіти України, обласного, міського відділів освіти, міськвиконкому.

Наталія Павлівна підтримувала тісні зв’язки з родиною репресованого письменника земляка Івана Багряного, листувалася з його дружиною Галиною Багряною. Перебуваючи в Німеччині, у місті Новий Ульм, Наталія Павлівна взяла участь у пошуку його місця захоронення.

Педагог Наталія Павлівна Лапіна також вписала яскраву сторінку в історію комунального закладу «Охтирський міський краєзнавчий музей» як творець, свідок, організатор лекторської роботи товариства «Знання».

Під час педагогічної діяльності Наталія Павлівна досконало володіла методикою викладання німецької мови – вона висококваліфікований педагог, активна учасниця різноманітних шкільних та міських заходів.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: